címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 2. | csütörtök
Zsigmond napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elismerések szociális munkáért

Elismerések szociális munkáért

Az idén Dornai Istvánné (Bölcsõdék és Fogyatékosok Intézménye, kisgyermeknevelõ), Jéger Sándorné (Váci Egyházmegyei Hatóság) és Mohácsiné Dim Rita (Polgármesteri Hivatal, osztályvezetõ) érdemelte ki a "Vác Város Szociális Munkáért" kitüntetõ címet, melyet a mûvelõdési központban hétfõn rendezett gazdag programú ünnepségen vehettek át a város vezetõitõl.
A kitüntetõ címek mellett okleveleket is átadtak a város vezetõi, ebben az elismerésben a következõ szakemberek részesültek: Burdáné Pális Anna, Marton Edit, Adáminé Martinyi Erika, Vathy Szilvia, Kucsora István, Kuklisné Greff Ildikó, Rottenbacher Zsoltné.
Felemelõ volt látni, ahogy kollégáik felállva éljenezték a kitüntetetteket, mindez jól érzékeltette, hogy a szociális szférában dolgozók igazán összetartó, szeretetteljes közösséget alkotnak városunkban.
Mokánszky Zoltán alpolgármester köszöntõjében idézte Teréz anya örök érvényû gondolatát, mely szerint: "Ebben az életben nem tehetsz nagy dolgokat, csak kicsiket, nagy szeretettel".
- Önök példát mutatnak a rászorulók, elesettek sorsa iránt jobbára közömbös társadalomnak. Nem pirulák adása a feladatuk-szolgálatuk, hanem beleérzõ testi-lelki segítségnyújtás, ez pedig embert próbáló hivatás. Köszönettel tartozunk elhivatottságukért - mondta a városvezetõ, a szemléletformálás közös felelõsségét is hangsúlyozva.
Dr. Manninger Péter bizottsági elnök hangsúlyozta: a szociálisan rászoruló, elesett emberek a társadalom perifériáján élnek, az õket felkaroló, velük hivatásszerûen foglalkozó szakemberek, az önkéntesek elismertsége távolról sem megfelelõ, tehát ezen változtatni kell.
- A szociális munka napja jó alkalom tiszteletünk kifejezésére, de ez nem elég, meg kell adni ennek a hivatásnak a presztízsét, a méltó anyagi elismerést is beleértve ebbe - mondta a képviselõ.
Szavait zárva a bizottsági elnök citálta Goethe gondolatát, mely szerint: "Aki letöröl egy könnyet, aki látta mások mosolyát, aki hozzájárul ahhoz, hogy egyszer majd szerte a Földön boldogság lesz embernek lenni, az már nem élt hiába."
A beszédek után gazdag kulturális mûsor következett, melyben közremûködtek: a Bartók-Pikéthy zenemûvészeti iskola növendékei, a saját versét elõadó Kiss Ernõné, a Nyár utcai óvoda apróságai, Drexler Sándor, aki Moretti Gemma egy versét szavalta elõ, a Bölcsõdék és Fogyatékosok Intézménye felnõtt gondozottai két dalt énekeltek, Manninger Miksa az "Ima a gyermekekért" címû Szabó Lõrinc-verset mondta el, Vanderlik Boróka - Vanderlik Tamás gitáros közremûködésével - a Kis herceg címû klasszikus gyerek-felnõtt mese egy részletét énekelte, Fehér Lili a "Védõnõk dala" címû szerzeményt adta elõ, s felléptek a Budapesti fõúti Idõsek Otthona és Klubja tagjai is, éspedig Szmolár Attila igazgatóval együtt.

Feladó: Ribáry Zoltán

Fotó: Cseledy András Sándor

EU pályázatok