címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fontos eszközöket kapott az önkéntes mentõ és tûzoltó egyesület

Fontos eszközöket kapott az önkéntes mentõ és tûzoltó egyesület

Öt garnitúra teljes védõfelszerelést adományozott a Váci Önkéntes Mentõ és Tûzoltó Egyesületnek az Intertanker Zrt., továbbá a Hesztia Tûzvédelmi és Biztonságtechnikai Kft. is hozzájárult az egyesület minél jobb felszereléséhez.

- A közlekedésbiztonság és a közbiztonság kiemelten fontos a lakosság szempontjából, ezért köszönet illeti mind a hivatásos szervezetek tagjait, mind az õket önkéntesként segítõ civil közösségeket, a munkájukat különféle adományokkal támogató cégeket, vállalkozókat - hangsúlyozta az eszközátadás kapcsán tartott sajtóeseményen Fördõs Attila polgármester.
Oláh Péter tûzoltó alezredes, tûzoltósági tanácsos, megyei tûzoltósági fõfelügyelõ kiemelte: van egyrészrõl egy állami védõernyõ a vészhelyzetekben, de a katasztrófaelhárításban az önkéntes helyi erõk szervezett szerepvállalása is nagyon fontos.
Dobson Tibor tûzoltó dandártábornok, a Magyar Tûzoltó Szövetség elnöke felhívta a figyelmet: törekedni kell az egyes települések rendészeti, önvédelmi erejének fokozására, hiszen adott esetben a jól felkészült helyi segítõk tudnak a leggyorsabban közremûködni a vészhelyzetek elhárításában.
Kossa György, az adományozó Intertanker Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: cégfilozófiájuk fontos vezérfonala a társadalmi felelõsségvállalás is, lehetõségeik függvényében sok területen igyekeznek támogatást nyújtani különbözõ közösségi célok megvalósításához.
Ternay István, a Váci Önkéntes Mentõ és Tûzoltó Egyesület elnöke köszönetet mondott támogatóiknak, majd kiemelte, hogy immár harmadik kategóriájú segítõi tudnak lenni a hivatásos katasztrófavédelmi szervezeteknek, s azt tervezik, hogy a jövõben a polgárõri szolgálatot is felveszik tevékenységi körükbe.

Feladó: Városháza

EU pályázatok