címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Forgalomkorlátozás mellett folyik az M2 autóút Budapest-Vác közötti szakaszának kivitelezése

Forgalomkorlátozás mellett folyik az M2 autóút Budapest-Vác közötti szakaszának kivitelezése

Következõ szakaszához érkezett az M2 autóút fejlesztése, 2019 nyarától forgalomkorlátozás mellett folyik a csomópontok építése és felújítása.

A Dunakeszi-Fót forgalmi csomópontban a hídszerkezet felújítása miatt a 2101 j. út körforgalma és a Hajcsár út közötti szakaszon változik meg elsõként a forgalmi rend. Várhatóan 2019. június 11-tõl egyirányúsítják a forgalmat a Fóti úton Fótról Dunakeszi irányába, így az M2 autóútra történõ fel- és lehajtás mindkét településrõl továbbra is elérhetõ marad. A hídszerkezet felújítási munkái elõreláthatóan 2019. szeptemberig zajlanak majd.

A 2101 j. út Hajcsár úti csomópontjában létesítendõ körforgalom építési munkái miatt ideiglenes jelzõlámpák telepítésére is szükség van, melyet a tanítási idõszakot követõen 2019. június végétõl végez a kivitelezõ. Az új forgalmi rend szerint az M2 autóutat a Németh Kálmán útra vezetõ kihajtón keresztül lehet majd elhagyni. A kihajtóág megnyitásával egyidõben a meglévõ Dunakeszi-Fót csomópont lehajtóját ideiglenesen lezárják. Ez a forgalmi rend elõreláthatóan 2019. szeptemberig áll fenn.

Az épülõ Fót északi csomópontban a 21101 j. út nyugati körforgalom befejezõ munkáihoz szintén szükség van a félpályás forgalomkorlátozás kiépítésére, melyet tervezetten 2019 júliusától augusztus közepéig végez a kivitelezõ.

Feladó: Városháza

EU pályázatok