címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Alapkõ letétel a Duna-parton

Alapkõ letétel a Duna-parton

Június utolsó elõtti szombatján földbe került a liget határában megvalósítandó vízi turisztikai megállóhely alapköve, amivel Gyulay Zsolt és Hesz Mihály olimpiai bajnokok, a projektben vezetõ szerepet vállaló Váci Karakán Kajak - Kenu Sportegyesület elnöke és tiszteletbeli elnöke, Fördõs Attila polgármester és Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója adtak így jelet a beruházás megkezdéséhez.

Fördõs Attila polgármester kiemelte: egy alapkõletétel mindig örömteli, mert azt jelenti, hogy elkezdõdik egy fejlesztés, szavai szerint az új bázis azért is fontos, mert ismét összekovácsolhatja a sportág helyi képviselõit. Gyulay Zsolt köszönetet mondott a szövetségnek, az önkormányzatnak a beruházás támogatásáért, az új klubhoz csatlakozó sportolóknak, edzõknek az összefogásért. Hesz Mihály - láthatóan elérzékenyülve - csak annyit mondott: természetes, hogy elcsuklik a hangja az alapkõletételkor, hiszen egykor itt, a váci Duna-szakaszon kezdõdött kajakos pályafutása. Boros Gergely kiemelte: az új létesítmény nagyon fontos bázisa lehet a kajak-kenu utánpótlás-nevelésnek, ráadásul fellendítheti a vízi turizmust.
Civilek egy csoportja számos kérdést megfogalmazott az eseményen, kifejezve reményüket, hogy az építkezés nem jár majd indokolatlan fakivágással, a bázis nem lesz elzárt terület, hogy nem kell mértéktelenül megnövekedõ gépjármûforgalomtól tartani.
Az esemény késõbbi részében a szervezõk tortával köszöntötték a 80. életévét a közelmúltban betöltött Babella László mesteredzõt és a kiemelt tréneri rangot a napokban elnyert Csernák Károlyt.

Feladó: Városháza

EU pályázatok