címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Rend lehet a Görgey utcában - módosított szabályozás a közterületekre

Rend lehet a Görgey utcában - módosított szabályozás a közterületekre

A váci önkormányzat kedden megtartott ülésén többek között módosításokat fogadott el a közterületek használatáról szóló rendelet tartalmában és díjtételei vonatkozásában is. A díjakat utoljára 2015-ben módosította a képviselõ-testület, ezért most az eltelt évek inflációjának megfelelõen emelkedtek a tarifák.
Jess Kinga képviselõ, Társadalmi kapcsolatokért felelõs tanácsnok javaslatára – a belvárosi vállalkozásokkal történt egyeztetések nyomán – a vendéglátóipari teraszokat érintõ díjemelkedés azonban még az inflációt sem fogja elérni.
Ferjancsics László alpolgármester szerint többek között az is indokolja a rendeletmódosítást, hogy így megszûnhetnek azok a problémák, melyeket fõleg a magukat õstermelõnek kiadó személyek okoztak. Õk frekventált helyeken – így a Széchenyi és Görgey utca keresztezõdésében – nagy területeket foglaltak le ilyen célra, ízléstelen pultokkal. Az ügyeskedõk által eddig kihasznált kiskapukat bezárva, ez a jövõben szabályozva és szigorúan ellenõrizve lesz: csak kedden, pénteken valamint szombaton és maximum 3 négyzetméteres területen folyhat az õstermelõi díjmentes árusítás. Ezen túlmenõen külön engedélyt kell beszerezni.
A testület elfogadta Rozmaring Sándor képviselõ azon javaslatát, mely szerint – az eredeti elõterjesztésben felsorolt helyeken túl – két új deákvári helyszínnel bõvüljön az õstermelõk árusítási lehetõsége.
A rendeletmódosítást 11 „igen” szavazattal fogadták el, a három kormánypárti képviselõ nem támogatta azt.

Feladó: Városháza

EU pályázatok