címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A szakbizottsági hét elé

A szakbizottsági hét elé

Február 19-én tartja újabb plenáris ülését Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete. A munkatervnek megfelelõen az ezt megelõzõ hét elsõ három napján ülnek össze a szakbizottságok, hogy szakértõk bevonásával elõkészítsék a testületi ülés döntéseit.

Mindhárom önkormányzati bizottság délután három órakor kezdi meg nyílt tanácskozását, és munkájuk legfontosabb eleme a 2020-as városi költségvetés megtárgyalása lesz. Hétfõn a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elé ezenkívül közel húsz egyéb elõterjesztés kerül majd. Ezek között lesznek városépítészeti és ingatlanügyek, de átruházott hatáskörben több közlekedésszervezési kérdésben is döntenek majd.

Kedden a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság ülésén a likviditási helyzet értékelésén túl az elõzõ évi büdzsé utolsó aktualizálását is áttekintik. Ez a szakbizottság vizsgálja meg és értékeli a holding tagvállalatainak december havi tevékenységérõl benyújtott beszámoló tartalmát, majd természetesen pénzügyi szempontok alapján mondanak véleményt az idei költségvetési tervezetrõl.

Más, elsõsorban szakmai aspektusból vizsgálja majd meg az idei büdzséterv tartalmát szerdán az Emberi Kapcsolatok Bizottsága. Ezen túlmenõen e grémium nyílt ülésen tárgyal még többek között az alsóvárosi óvodai program tartalmáról, a Szociális Szolgáltatások Háza Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról, az egészségügyi prevenciós pályázatokról, majd – a törvényi elõírások miatt már zárt ülésen – díjkedvezmények megadásáról és lakásügyekrõl is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok