címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Hiányzó vagyonnyilatkozat

Hiányzó vagyonnyilatkozat

A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság február 11-i ülésén a grémium elnöke bejelentette: egy kivétellel minden képviselõ-testületi tag eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének. Másnap az is kiderült: továbbra sincs benne a köztartozásmentes adatbázisban Petõ Tibor.

A bizottsági ülésen a vagyonnyilatkozatot le nem adó képviselõ kapcsán a bizottság elnöke tájékoztatást kért a jogi helyzetrõl a város jegyzõjétõl. Ugyanis az önkormányzati törvény szerint: „A vagyonnyilatkozat tételének elmulasztása esetén - annak benyújtásáig - az önkormányzati képviselõ e tisztségébõl fakadó jogait nem gyakorolhatja, tiszteletdíjat, természetbeni juttatást, költségtérítést nem kaphat.”

Ugyanakkor a törvény kimondja azt is, hogy „Az önkormányzati képviselõ megválasztásától számított harminc napon belül köteles kérelmezni felvételét az adózás rendjérõl szóló törvényben meghatározott köztartozásmentes adózói adatbázisba.” Petõ Tibor ezen adatbázisból történõ törlésérõl a képviselõ-testületet még 2019. júliusában tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A kormánypárti képviselõ azóta sem szerepel a NAV köztartozásmentes adatbázisában, abban a keddi frissítéskor sem volt benne.

Feladó: Városháza

EU pályázatok