címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szerdán testületi ülés

Szerdán testületi ülés

Az elfogadott éves munkaterv szerint február 19-én, szerdán reggel 8 órától tartja meg soron következõ plenáris ülését Vác Város Önkormányzat képviselõ-testülete. A napirenden ezúttal is több, igen fontos elõterjesztés szerepel, amely jelentõsen befolyásolja majd városunk életét.

A mostani ülésen is a rendszeresen benyújtott tájékoztatók után kezdõdhet meg a napirendi sor témáinak megtárgyalása. A tervek szerint városunk a jövõben nem egyedüli vásárlóként, hanem a – kedvezõbb ár elérése érdekében – települési összefogás alapján kívánja megrendelni a villamosenergiai és a földgáz beszerzést. Az errõl való döntést követõen következhet az aktuális likviditási jelentés és az elõzõ évi városi költségvetés utolsó módosításának megtárgyalása, majd a képviselõk kialakítják a 2020-as büdzsé tartalmát.

A folytatásban rendeletmódosítások kerülnek elõtérbe. Az elképzelés szerint módosul a Szervezeti és Mûködési Szabályzat, a lakásrendelet, valamint - egy konkrét felosztást érintve – a házi gyermekorvosi körzethatárokat tartalmazó rendelet. A lakásrendelet változtatásának célja, hogy a jövõben a valóban arra rászorulók vehessék igénybe az önkormányzati lakásokat és a váci embereket irritáló visszaélések ezen a téren is megszûnjenek. Ezt követõen a jegyzõ beszámol a Polgármesteri Hivatal 2019-es munkájáról és megvitatásra kerül a polgármester idei szabadságolási ütemezése is.

Településrendezési témájú elõterjesztések után több kérelemrõl is döntenek, mint ahogyan értékelik a primer prevenciós pályázatokra elnyert támogatások felhasználásának beszámolóit is.

A nyílt ülés zárásaként elõbb az elõzõ ülésen kérdést feltevõk reagálhatnak a kapott válaszokra, majd napirend utáni hozzászólásokra és új képviselõi kérdések feltételére lesz mód.

A kiadott Napirend szerint zárt ülésen egyetlen téma szerepel: egy képviselõ esetében vizsgálatra kerülhet a méltatlanság megállapítása.

Feladó: Városháza

EU pályázatok