címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A váci zöldhulladék begyûjtésérõl

A váci zöldhulladék begyûjtésérõl

Mint arról korábban hírt adtunk – vac.hu, Közéleti hírek 2020. március 5. – áprilistól városunkban megkezdõdik a korábban már megszokott rendszerben történõ zöldhulladék begyûjtés. Ahogyan korábban is: páros héten a zöldhulladékot viszik el, míg páratlan héten a szelektív hulladékot.

A Zöld Híd B.I.G.G. Kft. ugyan a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet miatt kiadott közleményében tájékoztat arról, hogy nem tud átállni a zöldhulladék begyûjtés április 1-tõl esedékes nyári menetrendjére, illetve „a munkatársak nem egy elõre meghirdetett napon látogatnak el az adott településre, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetõvé teszi”, helyi alvállalkozóként a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. megkezdi az elõre meghirdetett idõpontokban a kitett zöldhulladékos zsákok begyûjtését.

Az áprilisra vonatkozó tervek szerint szerdától (azaz: április elsõ napjától) szedik össze az elõre megvásárolt, lebomló zsákokban kihelyezett zöldhulladékot, illetve a maximum 1 köbméter térfogatú, szabályosan összekötött gallyakat, ágakat. A következõ begyûjtés pedig a húsvéti ünnepek után lesz.

Városunk tisztaságának, rendezettségének megõrzése érdekében kérjük, csak a jelzett idõpontokban helyezzék ki az ingatlanok elé a zsákos zöldhulladékot. (A Zöld Híd B.I.G.G. Kft. döntése értelmében egy zsák ára ettõl az évtõl 180 Ft/db.)

Felhívjuk a váci polgárok figyelmét, hogy környezetvédelmi szempontok alapján igyekezzenek minél több zöldhulladékot komposztálni. Ugyanis Vácott szigorú szabályozás rögzíti a nyílt téri kerti hulladék égetés lehetõségét. Eszerint „A kerti hulladékok égetése kizárólag október 15. és november 30., valamint március 15. és április 30. közötti idõszakokban, hetente kétszer, szerdai és szombati napokon (amennyiben nem ünnepnap) délelõtt 9-12 óra és délután 14-17 óra között engedélyezett. Ünnepnapokon az égetés szigorúan tilos.” A rendeletet be nem tartókkal szemben közigazgatási bírságot szabnak ki, melynek összege természetes személy esetében elérheti a 200 ezer forintot.

Feladó: Városháza

EU pályázatok