címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 9. | csütörtök
Gergely napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fertõtlenítik a buszmegállókat és a szelektív szigeteket

Fertõtlenítik a buszmegállókat és a szelektív szigeteket

Bár a koronavírus elleni kötelezõ önkormányzati feladatokra eddig egyetlen fillért sem biztosított a kormány, a rendeleti országirányítás nyomán Vác számára már biztosan kiesõ bevételek – gépjármûadó több, mint száz millió, ingyenes parkolás több tízmillió, idegenforgalmi adó több millió – ellenére is el kell végezni minden, az itt élõk mindennapjait meghatározó városüzemeltetési feladatot.

A Váci Városfejlesztõ Kft. munkatársai továbbra is ellátják azokat a munkákat, melyek folyamatosan, vagy idõszakosan hozzátartoznak a város életéhez. Ütemszerûen elviszik a kommunális hulladékot, elindították a zöldhulladék begyûjtést, folynak a virágültetések, fametszések és lehetõség szerint javítják az utakat is. Ezeken felül – mint azt a váci polgárok tapasztalhatták – immár védõruhás szakemberek dolgoznak közterületeken.

Ezen feladatokról az Elektro Szignál Televíziónak Szabó Kornél részlegvezetõ elmondta: „A polgármesteri hivatal által biztosított fertõtlenítõ anyaggal megkezdtük heti több alkalommal a szelektív szigetek, valamint a buszmegállók fertõtlenítését.”

Az önkormányzat és a városüzemeltetésért felelõs cég egyaránt azt kéri a váciaktól, hogy ebben a járványveszélyes idõszakban a közterületeken is fokozottan figyeljenek a higiéniára, ne szemeteljenek az utcákon és tartsanak be minden ajánlott óvintézkedést polgártársaik és önmaguk védelme érdekében.

Feladó: Városháza

EU pályázatok