címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Pancsoló gyermekeket vár a váci strand

Pancsoló gyermekeket vár a váci strand

A tanév és a koronavírusos veszélyhelyzet elmúltával immár a váci gyermekek számára is eljött az év legjobban várt idõszaka. A már korábban ismertetett szórakozási, kikapcsolódási lehetõségeken túl az önkormányzat intézményein keresztül is igyekszik a legzavartalanabb feltételeket biztosítani számukra és szüleik számára.

Bármennyire is szeszélyesek mostanában a nyarak, azért júliusban és augusztusban alighanem most sem hiányolhatjuk majd az igazán meleg napokat. Azokat a napokat, amikor egy, az idén kicsit szokatlanul alakult tanévet igazán önfeledten csak a víz mellett tudja élvezni szülõ és gyermek. Erre gondolva Kiss Zsolt (két kislány apukájaként, immár alpolgármesterként is) már hosszú esztendõk óta szívügyeként kezeli a helyi lehetõségek kihasználhatóságát, méghozzá a családok számára lehetõ legkedvezõbb feltételek mellett. Kezdeményezésére immár hosszabb ideje módot ad az önkormányzat arra, hogy a gyermeküket egyedül nevelõ szülõk és csemetéik féláron vehessék igénybe a váci strand szolgáltatását.

A strand festõi létesítménye nem csupán környékünket tekintve, de minden bizonnyal országos szinten is az egyik legkedvezõbb árakkal várja a hûsölni vágyókat. Így lesz ez idén is, hiszen mindkét említett nyári hónapban délelõttönként félárú belépõket válthatnak az egyedülálló szülõk önmaguk és gyermekeik számára. Ehhez egy igazolást állít ki a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Szociális Osztálya, melyet ügyfélszolgálati idõben - hétfõ: 14 és 18, szerdán 8 és 12, illetve 13 és 16, valamint pénteken 8 és 12 óra között - lehet kérni a Városháza 39-es szobájában.

Sajnos, a remélhetõen már magunk mögött hagyott járvány következményei különbözõ elõírásokban még visszahatnak városunkban is. Így a váci strand is egyelõre csak korlátozott számú látogatót fogadhat. Emiatt ajánlják a mûködtetõk a délelõtti kedvezményes igénybevételt azoknak, akik ezt megtehetik, ugyanis a többi érdeklõdõ részére is biztosítani kell a látogathatóságot.

Jön tehát az igazi nyár, érkezhetnek – akár jelentõsen olcsóbban – a váci strandra is a pancsolni vágyó váci kicsik és nagyok egyaránt. Ugyan a létesítmény dolgozói az idõjárást nem tudják a kívánságok szerint alakítani, de a megfelelõ környezetet az önfeledt kikapcsolódásra biztosítják majd.

Feladó: Városháza

EU pályázatok