címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Nem a jogtalanul felvett összegrõl tartott sajtótájékoztatót a volt alpolgármester

Nem a jogtalanul felvett összegrõl tartott sajtótájékoztatót a volt alpolgármester

Megtartotta legújabb tájékoztatóját az októberben leváltott egyik kormánypárti alpolgármester, Mokánszky Zoltán. A Váci Napló beszámolója szerint felhívta a figyelmet arra is, hogy Zebegény több száz milliós fejlesztési támogatásban részesül, ami több éves tárgyalás eredménye. Úgy véli, hogy míg õk korábban ezt megtették, addig a mostani éra nem folytat párbeszédet az kormánnyal. Valamint szerinte felmerül a kérdés, hogy a városvezetõnek van-e tudomása, további életveszélyes épületekrõl Vácon.

Mokánszky Zoltán most sem arról tájékoztatta a váciakat, hogy mikor fizeti vissza az éveken át törvénytelenül felvett milliós nagyságrendû összeget. Ehelyett a karantén idõszak alatt gyûjtött energiáját ismét a feszültségkeltésre használta, számon kérve a város vezetõin, hogy mirõl írnak a „The Post” és a „World News” hasábjain. Érdekes módon nem azt vitatja a kormánypártok képviselõje, hogy katasztrofális állapotban vannak az épületek. Bizonyára azért, mert õ is tudja: már akkor hasonló állapotban voltak, amikor õ volt a város felelõs vezetõje. Így õ volt az is, ki nem javasolta százmilliók ráköltését az épületekre.

Tudja azt is, az általa most „luxusberuházásnak” minõsített városházi felújítások az õ alpolgármestersége alatt is zajlottak, ráadásul a mostaninál jóval több közpénzt költve rá. Mokánszky Zoltán akkor ezeket élvezte és hallgatott róluk. Miután a váci polgárok októberben kiszavazták nem csupán a Japánba tartó luxusrepülõs, hanem az alpolgármesteri székébõl is, már az olcsóbb munkákat is drágállja és fényképezteti munkaszüneti napon az épületben settenkedve.

Amikor a kormányzati döntések nyomán százmilliókkal csapolták meg a város költségvetését, akkor úgy tesz Mokánszky képviselõ, mintha nem tudná, hogy eleve nehéz helyzetbõl indult a város, mert a Fidesz-KDNP-s városvezetés idején felhalmozott adósság miatt is sok területen vissza kellett venni a korábbi tervekbõl. Mintha nem olvasta volna azokat a cikkeket, amelyekre hivatkozik. Azokban pedig éppen arról volt szó, hogy több ellenzéki város esetében a kormány már megnyert, megítélt pályázati pénzek hozzáférést akadályozza.

A váci emberekkel együtt reménykedve várjuk, hogy Mokánszky Zoltán levelet ír a saját politikai közösségének – vagy sajtótájékoztatón kéri államtitkár párttársa közbenjárását –, hogy városunk is megkaphassa a korábban elnyert pályázati pénzeket.

Feladó: Városháza

EU pályázatok