címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Eredményes tárgyalások: útjavítások a Csányi körúton

Eredményes tárgyalások: útjavítások a Csányi körúton

Vác egyik legforgalmasabb csomópontján áthaladó autósoknak jól kezdõdött a hét: a 2-es fõutat kezelõ Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai hétfõn kijavították a Csányi körút Honvéd utcai keresztezõdésénél lévõ úthibát.

Mint ismert, Vác tervezett költségvetésében a teljes gépjármûadóból befolyt összeget útjavításra szánta idén a város vezetése. A kormány viszont tavasszal elvonta a mintegy 110 millió forintra tervezett éves bevétel teljes összegét. Emiatt egy új koncepció mentén próbál az önkormányzat megoldást találni, melynek eredményeként a Duna-parti kerékpárút több, hibás szakaszát sikerült felújítani.

A város különbözõ területein lévõ, de nem önkormányzati kezelésû utak rendbetétele érdekében folyamatos tárgyalások folynak. A 2-es fõút Honvéd utcai keresztezõdésében már régóta bosszúságot okozott az a veszélyes úthiba, melyet Kiss Zsolt tájékoztatása szerint most olyan gépekkel és technológiával javított a Magyar Közút, amely hosszútávú megoldást jelenthet.

„A városvezetés kiemelt célja, hogy mihamarabb orvosolja azokat a helyi gondokat, amelyek már régóta megoldásra várnak. Ezek közül is az egyik legfontosabb feladat az utak rendbetétele. Ezt célozzák az üzemeltetõkkel zajló tárgyalások is. Korábban a máriaudvari megállónál található útburkolatot újította fel a MÁV. Várhatóan ezen a héten pedig a Magyar Közút a Csányi körút három részén – a Honvéd utcai keresztezõdésen túl a Posta parknál, illetve a Széchenyi utcai lámpás csomópontnál – található úthibákat szüntette és szünteti meg.” – mondta az alpolgármester.

Feladó: Városháza

EU pályázatok