címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Ingatlanok és a városüzemeltetés nyílt pályázatai

Ingatlanok és a városüzemeltetés nyílt pályázatai

A korábban megszokott gyakorlattal ellentétben több városüzemeltetési feladatra is a takarékosságot, a vállalkozásbarát szemléletet elõtérbe helyezõ nyílt pályáztatással keres megoldást a városvezetés. A jelenleg is aktuális kiírások közül most az ingatlanokra – azok eladására, illetve bérbeadására –, továbbá a szolgáltatások ellátására vonatkozókat szedjük csokorba.

A nyílt pályáztatás elõnye – amellett, hogy kiemelt lehetõséget biztosít helyi vállalkozásoknak –, hogy az árversenynek köszönhetõen olcsóbb megoldást kínál a város számára. Így volt ez a sikeresen lebonyolított rendszám felismerõ kamerarendszer beszerzésénél is, mely hamarosan átveszi a sok problémát okozó süllyedõ oszlopok szerepét a Március 15. tér két végében.

A pályázatok egy része a Váci Városfejlesztõ Kft. Vagyonhasznosítási részlege által meghirdetett, önkormányzati ingatlanok hasznosítását célzó kiírások. Ezek között találunk bérbe vehetõ helyiségeket, megvásárolható, illetve bérelhetõ mezõgazdasági mûvelésre alkalmas területeket. Így például kiadó a Földvári téri volt zöldségbolt, a Csányi körúti raktárak, a Park utcában mûhelycsarnokok, az Eszterházy utcában a volt Hattyú vendéglõ, a Naszály úton árusító faház (képünkön), vagy például a piac területén néhány irodahelyiség is. (Aktuális részletek oldalunk Pályázatok rovatában július 24-i dátummal.)

Nyílt pályázaton hirdetnek különbözõ szolgáltatásokat az önkormányzati cégek is. A jelenleg aktuális kiírások közül a Váci Városfejlesztõ Kft., illetve a Váci Sport Kft. tulajdonában és/vagy kezelésében lévõ ingatlanok, és ingóságok vagyonbiztosítására, valamint felelõsségbiztosításaira szóló jelentkezés még augusztus 12-ig megtehetõ. (Ezekrõl a tudnivalók szintén ezen weboldal Pályázatok rovatában találhatók július 31-i dátummal.)

A Váci Sport Kft. szintén nyílt pályáztatással keres bérlõt Vác Város Sportcsarnoka büféjére. Ennek részletei a Pályázatok rovatban július 29-én jelentek meg, a beadási határideje augusztus 17.

Feladó: Városháza

EU pályázatok