Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2020. augusztus 11., kedd]

A Polgármesteri Hivatal pénztári rendjéről

Tájékoztatjuk a Váci Polgármesteri Hivatal tisztelt ügyfeleit, hogy 2020. augusztus 17-től (hétfő) megváltozik a Városházán működő pénztáraink nyitvatartási rendje.

A pénztárak közül mind az általános pénztári forgalmat lebonyolító irodán (földszint 43-as szoba, telefon: 27/513-487), mind a Közterület-Felügyelethez tartozó – a parkolásokkal, engedélyekkel kapcsolatos ügyeket intéző – pénzügyi részlegen (földszint 39-es szoba, telefon: 27/513-409) szükséges a munkaidőn belül az aktuális napi pénzforgalom lezárása. Ennek zavartalan lebonyolítása időigényes, így az ügyfélszolgálati idő vége előtt fél órával munkatársaink már nem fogadnak be- és kifizetési igényeket.

Így az említett, pénzforgalommal is zajló félfogadások a Váci Polgármesteri Hivatal fogadónapjain a következőképpen alakulnak:
hétfő: 14.00 – 17.30
szerda: 08.00 – 12.00 és 13.00 – 15.30
péntek: 08.00 – 11.30

Kérjük a folyamatos és zavartalan pénzkezelési ügymenet érdekében az említett változások ügyfeleink részéről történő figyelembevételét és megértését.

Vác, 2020. 08. 11.

dr. Zsidel Szilvia
jegyző

Feladó: Városháza

Közélet [2020. augusztus 10., hétfő]

Munkatársakat keresnek az önkormányzati intézmények

Az önkormányzati médiafelületeket is használva, nyílt pályáztatással keresnek különböző képzettségű munkatársakat a váci önkormányzati intézmények. A jelenleg aktuális álláspályázatokból ismertetünk párat.

Mint azt korábban honlapunk megírta, a jelenlegi igazgató határozott idejű megbízatása októberben lejár, ezért az önkormányzat pályázatot írt ki a Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatói posztjára. A jelentkezés határideje szeptember 10.

Mivel növekvő gyermeklétszám miatt egy körzettel többet kellett létrehozni, a Szociális Szolgáltatások Háza területi védőnői pályázatot írt ki, melyre augusztus 14-ig lehet beadni a jelentkezést. Ugyanezen intézmény augusztus 24-ig várja a pályázatokat a csoportvezető állás betöltésére.

A Váci Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi ügyintéző munkakörre várja a pályázatokat augusztus utolsó napjáig. A feladatkör határozatlan idejű köztisztviselői foglalkoztatással tölthető be.

Az Idősek Otthona és Klubja – jelentkezési határidő nélkül, a pályázók folyamatos behívásával – főkönyvi könyvelőt keres.

Mindezen pályázatokról részletes tudnivalók weboldalunk Pályázatok rovatában találhatók.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. augusztus 9., vasárnap]

A szelektív hulladék begyűjtése következik

A Váci Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársai az előttünk álló héten – augusztus 10. hétfőtől augusztus 14. péntekig – az összegyűjtött szelektív hulladékot viszik el az ingatlanok elől.

A háztartásokban a kommunális szeméttől külön gyűjtött, újrahasznosítható szelektív hulladék (műanyag, papír, fém) nem csak szelektív zacskóba, hanem színes (sárga, kék) kukákba is kirakható. A szolgáltató így is elviszi (ezeket is üríti) a szelektíves napon. A kukákat az ingatlantulajdonos vásárolhatja meg, például a volt hajógyár területén működő kereskedésben.

Hogy városunk különböző pontjain mikor van szállítási nap, az a mellékelt listából ismerhető meg.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
szelekutcaast.pdf

Közélet [2020. augusztus 7., péntek]

Ingatlanok és a városüzemeltetés nyílt pályázatai

A korábban megszokott gyakorlattal ellentétben több városüzemeltetési feladatra is a takarékosságot, a vállalkozásbarát szemléletet előtérbe helyező nyílt pályáztatással keres megoldást a városvezetés. A jelenleg is aktuális kiírások közül most az ingatlanokra – azok eladására, illetve bérbeadására –, továbbá a szolgáltatások ellátására vonatkozókat szedjük csokorba.

A nyílt pályáztatás előnye – amellett, hogy kiemelt lehetőséget biztosít helyi vállalkozásoknak –, hogy az árversenynek köszönhetően olcsóbb megoldást kínál a város számára. Így volt ez a sikeresen lebonyolított rendszám felismerő kamerarendszer beszerzésénél is, mely hamarosan átveszi a sok problémát okozó süllyedő oszlopok szerepét a Március 15. tér két végében.

A pályázatok egy része a Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási részlege által meghirdetett, önkormányzati ingatlanok hasznosítását célzó kiírások. Ezek között találunk bérbe vehető helyiségeket, megvásárolható, illetve bérelhető mezőgazdasági művelésre alkalmas területeket. Így például kiadó a Földvári téri volt zöldségbolt, a Csányi körúti raktárak, a Park utcában műhelycsarnokok, az Eszterházy utcában a volt Hattyú vendéglő, a Naszály úton árusító faház (képünkön), vagy például a piac területén néhány irodahelyiség is. (Aktuális részletek oldalunk Pályázatok rovatában július 24-i dátummal.)

Nyílt pályázaton hirdetnek különböző szolgáltatásokat az önkormányzati cégek is. A jelenleg aktuális kiírások közül a Váci Városfejlesztő Kft., illetve a Váci Sport Kft. tulajdonában és/vagy kezelésében lévő ingatlanok, és ingóságok vagyonbiztosítására, valamint felelősségbiztosításaira szóló jelentkezés még augusztus 12-ig megtehető. (Ezekről a tudnivalók szintén ezen weboldal Pályázatok rovatában találhatók július 31-i dátummal.)

A Váci Sport Kft. szintén nyílt pályáztatással keres bérlőt Vác Város Sportcsarnoka büféjére. Ennek részletei a Pályázatok rovatban július 29-én jelentek meg, a beadási határideje augusztus 17.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. augusztus 6., csütörtök]

Belvárosi járdafelújítás a lakókkal összefogva

Elkészült a Zichy Hyppolit utca járdafelújításának első szakasza. A hosszú ideje rossz állapotban levő burkolat cseréje rendhagyó módon, az önkormányzat és a lakók összefogásával valósult meg.

Az együttműködésre azért volt szükség, mert a járdánál levő társasház több mint tíz évvel ezelőtti megépítésekor a kivitelező nem hozta rendbe az építkezés során megrongált területet. Pedig az engedélyt azzal a feltétellel kapták meg, hogy a járdát is rendbe kell tenni a használatba vételi nyilatkozathoz.

Vác vezetése minden lehetséges segítséget megadott a rossz állapotú járdafelület cseréjéhez, ezzel egy több mint tíz éve húzódó történet végére került pont.

A városvezetés fontosnak tartja az út- és járdahálózat állapotának javítását. Idén eddig Alsóvároson a Beniczky utca egy részén és a máriaudvari vasúti átjárónál újult meg a burkolat, a Földváry téren több járdát újítottak fel, két hete pedig Kisvácon, a kerékpárút jelentős szakasza kapott teljes szélességben új aszfaltréteget. Egy, e hét csütörtökén kezdődő beruházás eredményeként a belvárosi Tímár utca burkolata újulhat meg teljes hosszban és szélességben.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. augusztus 5., szerda]

Iskolások a Városházán

Gyermekzsivaj töltötte be a Városháza patinás falait kedden délelőtt: a Polgármesteri Hivatal látta vendégül az ingyenes városi napközis tábor résztvevőit az épületben.

A kicsiknek és kísérőiknek Inotay Gergely állított össze egy diabemutatót, amelynek segítségével helytörténeti kvízkérdésekre lehetett válaszolni jutalomért cserébe. A mindenre rácsodálkozó lurkók ezután az alpolgármester vezetésével körbejárták a Városházát, megismerve azokat a termeket is, ahol sok esetben a város jövőjét – így az ő jövőjüket is – meghatározó döntéseket hoznak a képviselő nénik és bácsik.

***

Városunk idén nyáron is lehetőséget biztosít a fiatalok napközis táboroztatására. A Simon Antal iskolában csaknem 100 gyermek vesz részt a színes programokon. Az önkormányzat által szervezett ingyenes napköziben nemcsak a felügyelet, hanem a gyermekek szórakoztatása is cél: a mostani programhoz hasonló elfoglaltságokon kívül festést, kosárfonást és különböző sportlehetőségek várják a kicsiket és nagyobbakat.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. augusztus 5., szerda]

Szeretettel köszöntjük a szépkorú Fábián Zoltán Lajosnét

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte az önkormányzat nevében otthonában Fábián Zoltán Lajosnét – Irénke nénit – Inotay Gergely alpolgármester és Hegyvári Ágnes, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, akik átadták a miniszterelnöki üdvözlő dokumentumot, illetve városunk ajándékát.

Irén néni két lányának egyikével, Ágnessel lakik Deákváron és a ház körül ma is aktívan segít a teendők ellátásában. Korábban az újpesti OTP fiókban dolgozott, miután a váci kereskedelmi iskolában elvégezte tanulmányait. (Az alpolgármester egy újabb találkozót is megbeszélt vele, hogy megmutathassa egykori iskolájának mai épületét, illetve megismertesse a Városházát is az érdeklődő hölggyel.)

Irénke néni 65 évig élt boldog házasságban a 2012-ben elhunyt férjével. Négy unokája és hét dédunokája van és ma is figyeli a váci közéleti eseményeket. (Mint mondta, októberben képeslapot is küldött a megválasztott első váci polgármester asszonynak, Matkovich Ilonának.)

Önkormányzatunk ezúton is még sok, egészségben és boldogságban eltöltött esztendőt kíván Fábián Zoltán Lajosné, Irén néninek!

Feladó: Városháza

Közélet [2020. augusztus 5., szerda]

Javaslatokat várnak a lakosságtól

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete az alább felsoroltak szerint településrendezési eszközök módosításának elindításáról határozott:

1. Damjanich utca – Vám utca – Nagymező utca – Vásár utca által határolt terület
2. Dr. Csányi László körút – Posta park – Görgey utca – Széchenyi utca által határolt terület
3. Konstantin tér – Budapesti főút – Múzeum utca által határolt terület
4. Gabona utca – volt vácdukai út – Kender utca – Árpa utca – Borsó utca – Repce utca által határolt terület (Csendesrét lakópark)
5. Szent László út – Csuka utca – Amur utca – Horgásztói út által határolt terület
6. Kosdi út – Vác közigazgatási határa – 6320 hrsz.-ú út – 6319 hrsz.-ú út – 6375 hrsz.-ú út – 6271 és 6272 hrsz.-ú telek határa – 6267 hrsz.-ú út – 6226 és 6228 hrsz.-ú telek határa – Zabla köz – 6184 hrsz.-ú telek határa – Alsó Törökhegy út – 6047 hrsz.-ú út – 6058 hrsz.-ú út – Felső Törökhegy út által határolt terület (Törökhegy felső rész)
7. Deres utca 5779/4 hrsz. területe
8. Északi gazdasági terület 20049/4 hrsz. területe
9. Sejce 0100/1 hrsz. mezőgazdasági területe

A 2020. évi LVIII. törvény 165.§ (2) c) pontja alapján a munkaközi tájékoztatás lakossági fóruma elektronikus úton történik. Kérjük, hogy észrevételeiket, javaslataikat a Főépítészi Osztályra juttassák el elektronikus úton (foepitesz@varoshaza.vac.hu) vagy személyesen legkésőbb 2020. 08. 24.-ig.

Az egyeztetési dokumentumok elérhetők a: http://www.vac.hu/vac/hesz.html oldalon.

2020. augusztus 03.

Zöldi Péter
főépítész

Feladó: Városháza

Közös megegyezéssel – kérésére – távozik Papp Ildikó, a Vác és Környéke Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Tourinform irodát üzemeltető cég élére dr. Varga Katalin, a Váci Dunakanyar Színház megbízott ügyvezető igazgatója kerül, aki TDM-vezetői feladatát térítésmentesen vállalta. Az új vezető több évtizedes közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, jogi diplomája mellett két turisztikai végzettsége is van.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. augusztus 4., kedd]

Tévhitek az önkormányzati lakások megvásárlásáról

Vác képviselő-testülete július 15-én döntött arról, hogy kedvezőbb feltételekkel biztosítja az önkormányzati bérlakások megvásárlását a régi, legalább 5 éve bent lakó, tisztességesen fizető bérlőknek.

A lakás megvásárlása csupán egy lehetőség, ami kizárólag az ott lakót, és bizonyos esetekben családtagjait illeti meg. Az, aki nem akarja vagy nem tudja megvásárolni az önkormányzati tulajdonban álló bérlakását, az továbbra is változatlan feltételekkel bérlő marad, mivel az önkormányzat másnak nem kívánja értékesíteni az ingatlant, csak a bérlőknek.

A bérlemény megvásárlásának módjával kapcsolatos kérdéseiket a Váci Városfejlesztő Kft.-nél, vagy az önkormányzat zöld számán tehetik fel.

Feladó: Városháza