címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tájépítész-hallgatók vizsgálják a város zöldfelületeit

Tájépítész-hallgatók vizsgálják a város zöldfelületeit

Folytatják a város fafelmérését, újratervezik a Munkácsy-parkot és vizsgálják az ártéri tanösvényt a Szent István Egyetem tájépítész hallgatói, akik egyhetes szakmai gyakorlatukat töltötték Vácon.

A fiatalok a Munkácsy parkot tanulmányozva alternatívákat dolgoznak ki a terület átalakítására annak érdekében, hogy az jobban szolgálhassa a pihenni vágyókat. Elvégzik az ártéri tanösvény ökológiai és állagvizsgálatát is, amely szükséges a tanösvény látogathatóvá tételéhez. A fiatalokat Matkovich Ilona polgármester, Jess Kinga önkormányzati képviselõ, tanácsnok és Bíró György környezetvédõ tájépítész fogadta a Városházán.

A Szent István (akkor Kertészeti) Egyetem Tájvédelmi Karával még 1996-ban kötött együttmûködési megállapodást Vác önkormányzata. Ennek értelmében a város szakmai feladatokat biztosít a diákoknak, akik cserébe szakirányú elméleti segítséget nyújtanak az itt élõk számára. A közös munka eredményeképp jött létre a többi közt a Gyadai tanösvény, a szõdligeti kerékpáros pihenõ, valamint elkészültek a helyi védettségû természetvédelmi területek kezelési tervei is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok