címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újrafestik a városi gyalogátkelõhelyeket

Újrafestik a  városi gyalogátkelõhelyeket

Az önkormányzat megrendelésére szeptember utolsó napjaitól várhatóan e hét végéig újrafestik a városi gyalogátkelõhelyeket. A zebrák megújítása mellett jelzõtáblák és az iskolák környékén figyelmeztetõ piktogramok is segítik a balesetveszély elkerülését.

Az elmúlt években gyakori panasz volt a váciak részérõl, hogy több helyen nehezen láthatók már a felfestett zebrák. Ezek újrafestése gyakran elhúzódott, volt, hogy hosszú hónapokig alig voltak észrevehetõek. Most városi megrendelésre többmilliós költséggel újulnak meg a gyalogátkelõhelyek.

Mint azt Kiss Zsolt alpolgármestertõl megtudtuk, az elmúlt napokban az alsóvárosi és a kisváci jelek már ismét jól láthatók, a következõ napokban a székesegyház körüli zebrák mellett például a deákvári körforgalmaknál dolgoznak majd a szakemberek. Az utóbbiaknál a munkák a forgalom miatt az éjszakai órákban történnek.

A váci önkormányzat városüzemeltetésében prioritást élvez a gyalogos és közúti közlekedés biztonságosabbá tétele. Lakossági, üzemeltetõi és önkormányzati finanszírozásban megújult többek között a vasútállomás közelében lévõ terület, a Zichy és a Zöldfa utcai járda egy-egy része, a Duna-parti kerékpárút jelentõs szakasza, továbbá a Gödöllõi úton található vasúti átjáró útszakasza. Aszfaltréteget készíttettek az Akó utca elhanyagolt részén, és a Beniczky utca egy szakaszán, valamint kijavították a veszélyes úthibát a Csányi körút Honvéd utcai keresztezõdésében és akadálymentessé tettek több járdavéget is. Kitakarították a Törökhegyi utcai elhanyagolt parkolót, illetve sikeres tárgyalásokat követõen oldódott meg a deákvári SPAR-parkoló használatának problémája és tértek át a múltban sok bosszúságot okozó fõtéri süllyedõ oszlopos rendszerrõl a térfigyelõ kamerás ellenõrzésre.

Feladó: Városháza

EU pályázatok