címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A norvég nagykövetet fogadta a váci polgármester

A norvég nagykövetet fogadta a váci polgármester

A városvezetés külföldi és hazai kapcsolatfelvételeket szorgalmazó találkozóit folytatva, szerda délelõtt Matkovich Ilona polgármester és Iványi Károlyné kabinetfõnök a Városházán fogadta a Norvég Királyság magyarországi nagykövetét, Trine Skymoen õexcellenciáját.

A gazdag diplomata karrierrel rendelkezõ Trine Skymoen a hazájában betöltött külügyi kapcsolatokért felelõs vezetõ tanácsnoki megbízását követõen idén szeptembertõl látja el Norvégia magyarországi nagykövetének feladatkörét.

A bemutatkozó, ismerkedõ megbeszélésen városunk polgármestere röviden vázolta Vác történelmi múltját, majd a nagykövet érdeklõdésére ismertette a tavalyi önkormányzati választási eredmény kialakulásának hátterét, körülményeit.

A jó hangulatú beszélgetés kellõ alapot adhat a kulturális kapcsolatok erõsítésére és a pályázati lehetõségek feltérképezésére, valamint a korábbi években megkezdett, ám a norvég alap nem megfelelõ kihasználtsága okán megrekedt váci projektek továbbvitelére. Matkovich Ilona hangsúlyozta: a jelenlegi városvezetés kiemelt figyelmet fordít azokra a lehetõségekre, amelyek külsõ források bevonásával segíthetik városunk fejlõdését.

Trine Skymoen õexcellenciája kifejezte szándékát a kapcsolaterõsítésre, mely a továbbiakban akár közvetett úton, akár személyes megbeszélések segítségével a kölcsönös elõnyök kiaknázását jelentheti majd.

Feladó: Városháza

EU pályázatok