címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Csökkentették a tisztségviselõk javadalmazását

Csökkentették a tisztségviselõk javadalmazását

A Elektro Szignál Televízió péntek esti Híradójában elhangzottak alapján a váci alpolgármesterek, képviselõk és bizottsági tagok javadalmazása nem éri el az elõzõ önkormányzati ciklus összegeit.

A helyi televízió kérdéseire válaszolva a városháza arról adott tájékoztatást, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén sem emelkednek az önkormányzati tisztségviselõk, képviselõk és külsõs bizottsági tagok tiszteletdíjai. A váci városvezetés – számos településsel ellentétben – nem szavazott meg magának év végi jutalmat sem. Továbbra is ragaszkodnak a takarékosság politikájához, amelynek jegyében az elõzõ ciklushoz képest csökkentették az ezirányú kiadásokat.

Elhangzott az is, hogy a korábbi gyakorlattól eltérõen jelenleg már nincs olyan képviselõ, aki négyszázezer forint díjazást vesz fel és olyan alpolgármester sem, aki egymillió forintot vihet haza. A váci tiszteletdíjak jóval alacsonyabbak, mint például a kormánypárti vezetésû Dunakeszin, ahol szintén két fõállású és egy társadalmi megbízatású alpolgármester segíti a polgármester munkáját. Ott a fõállású alpolgármesterek egyenként közel havi százezerrel több javadalmat kapnak, mint a váciak.

A városvezetés emlékeztetett rá: az elõzõ, többszázmilliós tartozást és kifizetetlen számlákat felhalmozó városvezetés idején az akkori egyik alpolgármester és az egyik bizottsági elnök bizonyítottan törvénytelenül vett fel több millióra rúgó közpénzeket felügyelõ bizottsági megbízásért. Ezt a gyakorlatot is megszüntették és felkérték az érintetteket a jogtalanul felvett pénzek visszafizetésére. Ez azonban máig egyetlen fillér erejéig sem történt meg.

Feladó: Városháza

EU pályázatok