címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újabb szakaszon újul meg a Duna-parti kerékpárút

Újabb szakaszon újul meg a Duna-parti kerékpárút

Városunk belterületén tavaly történt felújításokat követõen hamarosan a 2-es fõúttal, illetve a Dunával párhuzamosan Vác és Szõdliget között futó Duna-parti kerékpárút egy szakaszán újul meg a burkolat.

Emlékezetes, hogy az elmúlt évben a váci kerékpárút-hálózat két legrosszabb állapotú, ugyanakkor igen forgalmas önkormányzati szakaszán – a Boronkay iskola alatti, illetve az Építõk útjánál lévõ a Felsõ-Gombás patakon átívelõ kerékpáros híd utáni, a Buki tóig húzódó részen – történt teljes szélességû felújítás. Nem csupán hibajavításról volt szó, a felgyûrõdéses részeken az út szerkezetét is módosítani kellett.

A korábban sok panaszra okot adó balesetveszély mintegy 10 millió forint értékû munkával pár nap alatt szûnt meg, a belterületi kerékpárút 300 folyóméter hosszan, mintegy ezer négyzetméteren újult meg.

A tavalyi munkát követõen a közeljövõben a Váctól délre esõ szakaszon történik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által további kerékpárút felújítás. Közleményük szerint – mely a pontos kilométer szelvényeket jelöli meg – március 15-ig a Ligeti tó alatti résztõl a már majdnem szõdligeti határvonalnál lévõ Csuka utca magasságáig lesz burkolatjavítás miatti teljes útzár a bringaúton.

Emiatt a 2 sz. Budapest-Vác fõút 30+330 - 33+215 km szelvények közötti szakaszán forgalomkorlátozás kerül bevezetésre. A lezárás miatt ugyanis a kerékpáros forgalom az országos közúton haladhat tovább, ezért ott 40 km/h sebességkorlátozásra, továbbá kerékpáros veszélyre lehet számítani majd.

A javítási munka pontos megkezdésének, illetve befejezésének idõpontjáról a www.utinform.hu elérhetõségen tájékozódhatnak.

***

Az új városvezetés kiemelten figyel az út- és járdafelújításokra. Fenntartói, lakossági és önkormányzati finanszírozásban megújult többek között a vasútállomás közelében lévõ, parkolásra alkalmas terület, a Gödöllõi úton található vasúti átjáró útszakasza, a Zichy és a Zöldfa utcai, valamint a Budapesti fõúti járda egy-egy része, és a Duna-parti kerékpárút jelentõs szakasza. Aszfaltréteget készíttettek az Akó utca elhanyagolt részén, a Beniczky utca egy szakaszán, a Nemzetõr úton és a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Kijavították a veszélyes úthibát a Csányi körút Honvéd utcai keresztezõdésében, illetve akadálymentessé tettek több járdavéget is. Útfelújításnak köszönhetõen lett biztonságosabb a Szent Mihály dûlõben, a Bán Márton utcában és a Gombási út egy részén a közlekedés, továbbá új aszfaltréteget kapott a Zöldfa utca legforgalmasabb szakasza is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok