címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Olvasmányos az idei harmadik Váci Hírnök is

Olvasmányos az idei harmadik Váci Hírnök is

A napokban kezdõdik el a hivatalos önkormányzati havilap postaládás terjesztése. Az ingyenes Váci Hírnök ezúttal is számos információt, cikket és érdekességet tartogat az olvasók számára.

A lap „fókuszában” ezúttal az elõzõ városvezetés által megkötött szerzõdések állnak, amelyek százmilliós közpénz kifizetését jelentették egy budapesti cég számlájára. Szintén jelentõs érdeklõdésre számíthat az az összegzés, amely a Szent István tér tervezett felújítása kapcsán végzett közvéleménykérés eredményét mutatja be.

A város aktuális fejlesztései közül a már elvégzettek kapcsán szó esik deákvári, alsóvárosi munkákról és a kerékpárút egy szakaszán végzett felújításról is. A tervezett projektek közül pedig a bringapark, a Rádi úti útfelújítás elképzelésérõl is hírt ad a lap. A vírushelyzet kapcsán a szûrõbuszokról, illetve az átgondolatlan kormányintézkedés kapcsán történt kórházi szakember távozásokról számolnak be.

Részletes írás mutatja be az új zöldhulladék begyûjtési rendszert, de beszámolnak három illegális hulladéklerakási tettenérésrõl is. A kormányrendelettel megkapott döntési helyzetében eljárva a polgármester márciusban is egy sor fontos határozatot hozott, melyeket természetesen ismertet ez a lapszám. Ezek egyike a volt deákvári laktanya részbeni hasznosítására kiírt nyílt pályázat, amelynek hátterét és elõzményeit boncolgatja a szerzõ.

A friss portréban egy fiatal vállalkozóval, a váci Lám Istvánnal és eddigi karrierjével ismerkedhetünk meg. Két megemlékezésrõl is szól egy-egy hír, továbbá megemlítik az újságban, hogy kik azok a váci kötõdésû személyek, akik Nemzeti ünnepünk kapcsán magas rangú állami kitüntetésben részesültek. A sportoldalon ezúttal is a kézilabda és a foci helyi eredményei játsszák a fõszerepet és sajnos, újabb két, közmegbecsülést kivívó személytõl búcsúznak a szerkesztõk.

A Váci Hírnök legújabb számát természetesen a megszokott rovatok (anyakönyvi hírek, ügyeletek, személyi és hivatali elérhetõségek) teszik teljessé.

Kérjük, amennyiben a jövõ hét folyamán sem találja meg a Váci Hírnököt a postaládájában, jelezze ezt a felelõs kiadónak: Váci Városimázs Kft., 30 583-6767, vagy estv@estv.hu

Feladó: Városháza

EU pályázatok