címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fontos a karbantartási, fejlesztési munkák összehangolása

Fontos a karbantartási, fejlesztési munkák összehangolása

A váci polgárok bizalmát nagy fölénnyel 2019-ben elnyert városvezetés működése óta minden esztendő elején egyeztetés zajlik a helyben működő közműszolgáltatók és az önkormányzat között a lakosságot is érintő tervezett éves fejlesztésekről, felújításokról.

A gáz-, víz-, áram- és internetszolgáltató, valamint a közútkezelő képviselőivel Kiss Zsolt alpolgármester vezetése mellett, a városi főépítész Taskovics Andrea, a Műszaki Osztály vezetője, Csontó Judit és kollégái, valamint a Környezetvédelmi Iroda vezetője, Kondacs Krisztián egyeztetett, továbbá jelen voltak a városi szolgáltató cégek (Távhő, Városfejlesztő) illetékesei is.

A meglévő beruházásokról elhangzott, hogy folytatódik az időjárás függvényében a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) általi munka a Deákvári főtér útjának felújításánál. Emellett a szolgáltató a Galcsek utcai közműcsere befejezéséről és a Köztársaság út Diadalív irányába történő tovább építéséről is tájékoztatást adott.

Mint elhangzott, idén több olyan munkát is beterveztek a szolgáltató cégek, melyek közvetlenül érintik a lakosságot is. Ilyenek például:

- A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. Deákváron és a Zöldfa utca környékén végez majd kábelcserét, hálózatfejlesztést.

- Az Opus Tigáz Zrt. tolózár cseréjét tervezi, amely időszakos szolgáltatáskieséssel is járhat majd. Az Erzsébet utcában egy szakasz vezeték cseréjét is beütemezték erre az évre.

- A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a várossal közösen tervezi felújítani a 2-es út Horgásztói útnál lévő csomópontját. Keresik a forrását a Szent János utca és a Csángó utca közti szakasz felújítására. Tervezik, hogy az általuk kezelt Vác-Verőce közti kerékpárúton áthaladó fahidat átépítik, kiváltják.

- A DMRV Zrt. még ebben az évben elkezdi a Görgey–Flórián utca közötti szakaszon az ivóvíz hálózat rekonstrukcióját, illetve a Budapesti főúton is folytatják a munkát. Ígéretet tettek arra is, hogy a városszerte a csőtörések miatt kialakult gödröket az időjárás függvényében betemetik, az útfelületeket helyreállítják.

- Az EON Hungária Zrt. folytatja a 20 KW-os hálózat kiépítését a városban, többek között a Március 15. téren is. Jelezték, hogy nagyon sok az új bekötési, vagy hálózatfejlesztési pont regisztrációja, melyek megvalósítása előnyt élvez. Idén is folytatják az elöregedett közvilágítási oszlopok cseréjét, illetve karbantartását, festését.

A megbeszélés kapcsán Kiss Zsolt elmondta: 2019 óta azért tartják ezeket az egyeztetéseket, hogy a város és a közműszolgáltatók össze tudják hangolni a munkájukat, felújítási tevékenységüket, és így a váci emberek életét minél kisebb mértékben és időszakban zavarják meg a munkálatok.

Feladó: Városháza

EU pályázatok