címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Felújítások sora zajlott a főtéren is

Felújítások sora zajlott a főtéren is

A 2-es számú választókörzet Vác belvárosában található. Képviselője, Jess Kinga Matkovich Ilona polgármesterrel járta be és tekintette meg a terület fejlesztéseit, felújításait.

A főtéri épületek homlokzatai sorra újultak meg az elmúlt években. Az önkormányzat saját forrásból renoválta a tér két ikonikus épületet: a zöld és a rózsaszín házat. A körzet képviselője emlékeztetett arra is, hogy a téren másik két épület pedig a város örökségvédelmi pályázatának támogatásával szépült meg.

Matkovich Ilona a Városháza kapcsán emelte ki, hogy tavaly sikerült felújítani a tetőszerkezet egy részét, és ezzel megakadályozni a barokk épület további beázását. Emellett a homlokzat szobrait is restaurálták – mondta a városvezető.

Az Eötvös utcai óvoda vizesblokkja szintén tavaly készült el. Jess Kinga elmondta: 20 millió forintból egy korszerű, modern helyiség várja a dolgozókat és a gyerekeket. A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy hamarosan megkezdődhet a Széchenyi utca „Tízes” előtti szakaszának felújítása, ahol a cél a balesetveszély megszüntetése.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok