címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Több tízmilliós konyhai eszközbeszerzés a gyermekintézményekben

Több tízmilliós konyhai eszközbeszerzés a gyermekintézményekben

A 2019-es önkormányzati választások után a váci polgárok bizalmából kétharmados testületi többséggel dolgozó önkormányzat számára folyamatos prioritással bír, hogy a gyermekek a városi intézményekben kényelmesen, felszabadultan töltsék idejüket. Csak a bölcsődei, óvodai, iskolai étkezés konyhai körülményeinek fejlesztésére több mint 28 millió forintot fordítottak az elmúlt négy és fél évben.

Egy összegzés szerint ebben az önkormányzati ciklusban a gyermekeket érintő fejlesztések, felújítások összege megközelíti az egymilliárd forintot. A gyermekintézmények bővítésére, karbantartására és eszközbeszerzésére, valamint a váci fiatal korosztályt kiszolgáló szabadidős játszóterek modernizálása mellett nemrég készült el az utóbbi évek legjelentősebb önkormányzati váci beruházása, a Bauer utcai bölcsőde.

A gyermekek napközbeni intézményi étkeztetése annak ellenére is önkormányzati feladat, hogy az általános iskolák fenntartója már az állam. Az oktató-nevelő intézmények konyháit, étkezőit jelenleg is Vác Város Önkormányzat Gazdasági Hivatala gondozza. Nemrég adtunk arról hírt, hogy több millió forintos finanszírozással a Váci Petőfi Sándor Általános Iskola étkezdéjében történt komoly bútormodernizálás.

Az utóbbi időszakban jelentős ráfordítással több intézményi épület régóta fennálló energetikai és szigetelési problémája oldódott meg. Városszerte nagyarányú játékpark bővítés, vizesblokk és burkolat felújítás történt. A legjelentősebb beruházásunk az Újhegyi úti tálalókonyha teljes felújítása volt, mintegy 70 millió Ft értékben. A Vám utcai óvoda több gyermekintézményt kiszolgáló konyhájának korszerűsítését 25 millió forintos pályázati forrás mellett hasonló összegű önkormányzati finanszírozás egészítette ki.

Közben elkészült annak számbavétele is, hogy 2020-tól az önkormányzati gyermekétkeztetés konyhai eszközellátására közel 28,5 millió forintot költött a város. A legjelentősebb – egyenként milliós nagyságrendű – költséggel a Petőfi, a Radnóti és az Árpád iskolák konyháiban történt fejlesztés, de óvodai tálalókonyhákra is hasonló összegek jutottak egy-egy korszerűsítés esetében.

Feladó: Városháza

EU pályázatok