címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 30. | kedd
Katalin és Kitti napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Ismét a gyermekek védelme volt a téma a Városházán

Ismét a gyermekek védelme volt a téma a Városházán

A második gyermekvédelmi kerekasztal-beszélgetést tartották meg a városházán kedden. A rendezvényt az önkormányzat és a Váci Humán Szolgáltató Központ közösen szervezte meg.

A megjelenteket Matkovich Ilona polgármester köszöntötte, aki arról beszélt, hogy mennyire fontos terület a gyermekvédelem. Míg az előző találkozóra az ezen a területen dolgozó szervezetek szakemberei kaptak meghívást, addig a mostani rendezvényre már egy másik kört invitáltak meg a szervezők.

„Ma a helyi civilszervezetek és az egyházak vesznek részt a beszélgetésen, hiszen számukra is fontos feladatot jelent a jövő nemzedékének segítése” - emelte ki a városvezető.

A központ munkáját Szolár Éva szakmai igazgatóhelyettes mutatta be, majd Járja Andrea igazgató vezette le a beszélgetést, amely ezúttal a váci gyermekjóléti alapellátás kapcsolódásait igyekezett bemutatni. Végül dr. Puskás Balázs, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója, a Gyermekjogokért Egyesület alelnöke tartott előadást arról, hogy mit tesz az egyház a gyermekvédelemben.

A kerekasztal sorozat utolsó alkalma május 14-én lesz.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok