címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 30. | kedd
Katalin és Kitti napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Mintegy 200 parkolóhely épült az elmúlt négy évben Vácon. Ezek közül több a Földváry téren, ahol most újabb 10 létesült a Csányi körúti tízemeletesek környezetében.

Matkovich Ilona szerint a parkolóépítés Alsóvároson jól teljesült, de szép számban adtak át várakozóhelyeket Deákváron és a Belvárosban is. „Sikerült ezt a szép számot úgy elérni, hogy a gépjárműadót elvették az önkormányzatoktól, így végül saját forrásból valósítottuk meg” – mondta a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy mivel úgy látja, hogy elkerülhetetlen a lakótelepeken a parkolóhelyek bővítése, ezért a jövőben is szeretnék tovább folytatni ezt a munkát.

A lakótelepi választókörzet egyik önkormányzati képviselője, Ferjancsics László úgy látja, hogy az Alsóvárosban az egyik legnagyobb probléma az, hogy az emeletes házak lakóinak nem áll kellő mennyiségű parkolóhely rendelkezésre.
„A 60-as, 70-es években ezeket a lakótelepeket még így építették és ezt folyamatosan az elmúlt 20-30 évben próbálták pótolni. Azt hiszem, hogy ebben a ciklusban sikerült a legnagyobb mennyiségű parkolót létrehozni, közel 70-80 építettünk az elmúlt években. Ebből itt a választókörzetemben a Földváry tér szélén, a Damjanich téren és a Rádi úti lakótelepen mintegy ötven új parkolóhellyel tudjuk befejezni ezt a ciklust” – mondta az alpolgármester.

Az elmúlt hetekben több mint tíz parkolóhely kialakítása fejeződött be a Csányi körúti tízemeleteseknél, hamarosan pedig újabb négynek az építése kezdődik meg, majd további kilencet építenek még ki.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok