Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Hirdetmény 2600 Vác, 5716 hrsz. alatti lakóingatlan cím megállapításának ügyében

A földhivatali ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett 2600 Vác, Belterület 5716 hrsz. alatti lakóingatlan címének megállapítása ügyében indult eljárásban a Váci Polgármesteri Hivatal elrendelte az ügyben született 3/1845-2/2020. számú határozat hirdetményi kézbesítését, azzal, hogy a hirdetményt tizenöt napra közzé kell tenni a polgármesteri hivatal honlapjára és hirdetőtáblájára.


A hirdetmény teljes szövege a csatolt dokumentumban olvasható.


dr. Zsidel Szilvia s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Hirdetmeny_3_38_13_2021.pdf

Hirdetmény 2600 Vác, 3525 és 3523 hrsz. alatti lakóingatlan cím megállapításának ügyében

A földhivatali ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett 2600 Vác, Burgundia utca 7—2. „felülvizsgálat alatt”, 3525 hrsz. és 2600 Vác, Burgundia utca 7—1. „felülvizsgálat alatt” 3523 hrsz. alatti lakóingatlan címének megállapítása ügyében indult eljárásban a Váci Polgármesteri Hivatal elrendelte az ügyben született 3/1926-2/2020. számú határozat hirdetményi kézbesítését, azzal, hogy a hirdetményt tizenöt napra közzé kell tenni a polgármesteri hivatal honlapjára és hirdetőtáblájára.


A hirdetmény teljes szövege a csatolt dokumentumban olvasható.


dr. Zsidel Szilvia s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Hirdetmeny_3_ 38_12_2021.pdf

A Váci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának KMB Alosztálya a Váci Polgármesteri Hivatal részére Dr. Tomeg Zoltánné nevére szóló 1 darab OTP típusú bankkártyát adott át, amelyet 2020. december 11. napján a 2600 Vác, Zrínyi utca 7. sz. előtti helyen találtak.

A talált tárggyal kapcsolatban érdeklődni a Vác Város Önkormányzatának honlapján szereplő Váci Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet osztályának, illetve a Polgármesteri Kabinet Szervezési és Tájékoztatási Irodájának telefonszámain lehet.


Vác, 2020. december 22.

Dr. Zsidel Szilvia s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Közlemények [2021. január 2., szombat]

Január közepén aktuális vasúti menetrend változás

A MÁV_START Zrt. tájékoztatása szerint két vasútvonalon is ideiglenesen módosul a menetrend karbantartási munkák miatt.

A 70. számú (Budapest-Szob) és a 71. számú (Budapest-Vácrátót-Vác) vonalon a Rákospalota-Újpes – Dunakeszi állomások között végzendő karbantartási munkák miatt január 9-10. és január 16-17. napokara érvényes menetrend mellékletünkben megtalálható.

Az említett napokon a 70. számú vonalon a 2414, 2454, 2416, 2477, 2435, 2475 sz. vonatok nem közlekednek.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
hirdetmrakospalota.pdf
hirdetmenyrakospalota.pdf

Közlemények [2020. december 18., péntek]

A Volánbusz 2019. évi beszámolója

A 370/2007/EK rendelet 7. cikk (1) bekezdés szerinti személyszállítási közszolgáltatási tevékenységről szóló összevont jelentés Vác Város Önkormányzat mint meghatározott felelősségi körébe tartozó illetékes az Európai Parlament és a Tanács 1370/2007/EK rendelet 7. cikkének (1) bekezdése alapján közzéteszi, hogy felelősségi körében autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti szolgáltatást 2019.01.01. – 2019.12.31. közötti időszakban a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság végezte a megkötött közszolgáltatási szerződés szerint.

Mellékletünkben a szolgáltató cég Vác részére összeállított beszámolója.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
volanbuszbeszamol.pdf

Közlemények [2020. december 15., kedd]

Elmarad a decemberi vásár is

A Vác Piac Kft. hivatalos közleménye szerint – összhangban a vonatkozó kormányrendelettel – a december 20-ra tervezett országos állat- és kirakodóvásár a járványveszély miatt elmarad.

Feladó: Városháza

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vác Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály Járőr- és Őrszolgálati alosztálya a Váci Polgármesteri Hivatal részére egy kulcscsomót adott át, amelyet 2020. november 22. napján a Váci rév előtti útszakaszon találtak.

A talált tárggyal kapcsolatban érdeklődni a Vác Város Önkormányzatának honlapján szereplő Váci Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet osztályának, illetve a Polgármesteri Kabinet Szervezési és Tájékoztatási Irodájának telefonszámain lehet.


Vác, 2020. december 07.

Dr. Zsidel Szilvia s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Vác Város Önkormányzata tájékoztatása a
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról


A Bursa Hungarica Ösztöndíjra az idén összesen A és B típusú ösztöndíjra 32 fő adta be a pályázatát.

Az „A” típusú ösztöndíjra: - 2020/2021. tanév második (tavaszi), illetve a 2021/2022. tanév első (őszi) félévére - vonatkozóan: 31 fő pályázott, ebből

• 26 fő nyert támogatást.

A „B” típusú ösztöndíjra: - 3x10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév. (a 2021/2022. tanév, a 2022/2023. tanév és a 2023/2024. tanév) - vonatkozóan: 1 fő pályázott és ebből

• 0 fő nyert támogatást.

Az összes pályázó közül 5 fő esetében került elutasításra a pályázat, és 1 fő esetében érvénytelen lett a pályázat.


Vác, 2020. november 24.

Matkovich Ilona s.k.
polgármester

Feladó: Városháza

Bursa Hungarica.pdf

Közlemények [2020. november 27., péntek]

FIGYELEMFELHÍVÁS AZ ADVENTI VESZÉLYEKRE

Az alábbiakban közöljük a Katasztrófavédelem figyelemfelhívó tájékoztatóját az adventi időszakban meglévő veszélyekről.

Ezen a vasárnapon kezdetét veszi az adventi időszak, elkezdődik a karácsonyra való készülődés, meggyullad az adventi koszorún az első gyertya, megérezni a fenyőkoszorú illatát, meghittebbé varázsolják a lakást fényfüzérekkel, mécsesekkel. Talán bele sem gondol, mindez mennyi veszélyt hordoz magával. Az adventi időszakban megkétszereződik a lakásban keletkező tűzesetek száma. Hogy mik a leggyakoribb kiváltó okok, és mit tehet a lakástüzek csökkentése érdekében?
Olvasson tovább, és megtudhatja, de előbb tekintse meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által készített videót, melyben láthatja, milyen gyorsan meg tud semmisülni egy élet munkája a tűz által, ha a lentebb leírtakra nem fordít megfelelő figyelmet (konténeres adventi videó).
A legtöbb tüzet a gyertyák, és mécsesek okozzák. Különösen figyeljen arra, hogy a kiszáradt adventi koszorú nagyon könnyen lángra kap, így tehát a gyertya alá mindig tegyen nem éghető alátétet, a koszorút ne a terítőre, hanem egy tűzálló tálcára helyezze, és soha ne hagyja felügyelet nélkül az égő gyertyákat.

Fontos, hogy csak megbízható helyről vásároljon fényfüzéreket. A rosszminőségű fényfüzér nem csak az áramütés, hanem a tűz kialakulásának lehetőségét is magában hordozza. Ha a korábbi években megvásároltat veszi elő, használat előtt mindig ellenőrizze sértetlenségét. Ha a vezeték, vagy a hosszabbító megtört, eldeformálódott, megolvadt, ne használja tovább. Éjszakára, vagy ha elmegy otthonról mindig húzza ki a fényfüzért a konnektorból.
A karácsonyfára soha ne tegyen gyertyát, vagy csillagszórót, mert a fenyő könnyen meggyulladhat, különösen, ha kiszáradt. A karácsonyfát érdemes úgy elhelyezni, hogy legalább másfél méterre legyen a fűtőtesttől, kandallótól.

A karácsonyra jellemző még, hogy ilyenkor az emberek többet sürögnek-forognak a konyhában. Készül az ünnepi menü, közben csomagolják az ajándékokat, nagytakarítanak, hogy a lakás a legszebb pompájában tündökölhessen a vendégek előtt. Ebben a nagy kavalkádban elég egy kis figyelmetlenség, egy tűzhelyen felejtett olajjal teli serpenyő, és máris megtörténhet a baj. Fontos, ha a zsír, vagy olaj meggyullad, azt soha ne oltsa vízzel! Helyette például tegyen rá fedőt, és kapcsolja ki a tűzhelyet. Nézze meg videónkat, melyben szemléltetjük, hogyan kell helyesen eljárni ilyen esetben:
https://www.youtube.com/watch?v=h9NJnIRI1v8
vagy
https://www.katasztrofavedelem.hu/application/uploads/video/videotar/3.mp4
Hogy időben észlelhesse a tűz keletkezését, érdemes beszerezni otthonába egy füstérzékelőt.
A füstérzékelővel a lakástűz hamarabb észlelhető!
https://www.youtube.com/watch?v=X4yTVfDjS0c
vagy
https://katasztrofavedelem.hu/application/uploads/video/videotar/4.mp4

Békés, boldog, biztonságos karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Feladó: Városháza

Közlemények [2020. november 27., péntek]

A Kúria Önkormányzati Tanácsának határozata

A Kúria Önkormányzati Tanácsának a Pest Megyei Kormányhivatal indítványára hozott Köf.5024/2020/4. számú határozata mellékletünkben olvasható.

Csatolt dokumentumok:
Kuria.pdf