címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Négy nap, négy helyszín


A váci rendõrök augusztus hónapban négy helyszínen tartottak prevenciós elõadást.

A Váci Rendõrkapitányság bûn- és baleset-megelõzési elõadói 2019. augusztus 13-a és augusztus 16-a között az országos Házhoz megyünk vagyonvédelmi program keretében négy helyszínen Kismaroson, Szobon, Õrbottyánban és Vácon várták az érdeklõdõket. A rendõrségi információs pontokon a prevenciós szakemberek vagyonvédelmi tanácsokat adtak a látogatóknak, valamint lehetõség nyílt a BikeSafe rendszerben történõ ingyenes kerékpár-regisztrációra is, amelyben a Kismarosi Polgárõr Egyesület is közremûködött.
A prevenciós program váci állomásán résztvevõk a Nemzeti Bûnmegelõzési Tanács által biztosított Mobil Bûnmegelõzési Centrumban testközelbõl is megismerkedhettek otthonuk és értékeik biztonságát szolgáló eszközökkel és azok használatával.

Néhány jó tanács a megelõzés érdekében, amit akkor is érdemes megfogadni, ha csak rövid idõre hagyja õrizetlenül otthonát:
Zárja be a bejárati ajtót, ablakot ne hagyjon nyitva!
Kapcsolja be a riasztót és az egyéb biztonságtechnikai eszközöket!
Ellenõrizze, bezáródott-e a kapu, a garázsajtó, ha távirányítót használ, várja meg, míg teljesen becsukódnak a kapuk!
Értesítse a közelben lakó rokonait, vagy megbízható szomszédait, akár a helyi polgárõrséget, hogy hosszabb idõre elutazik, de a közösségi oldalakon ennek ne adjon hangot semmiképpen!
Gondoskodjon a postaláda rendszeres kiürítésérõl, akár megbízott útján is!

Rendõri intézkedést igénylõ esetben hívja a 112-es segélyhívó számot!

Váci Rendõrkapitányság

Feladó: Váci Rendõrkapitányság

EU pályázatok