címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A rendõrautó hátsó ülésén kapott helyet


Egy hét alatt azonosították és elfogták a váci nyomozók azt a férfit, aki egy munkába igyekvõ idõs asszonyt rabolt ki a gyanú szerint.

Egy helyi üzembe indult dolgozni 2020. július 28-án egy 65 éves váci asszony. Korai munkakezdése miatt már hajnali 3 órakor szokásos útvonalán gyalogolt, amikor a Szent László úton hátulról valaki elkapta a nyakát, behúzta egy közeli bokros területre és ütni kezdte. A segítségért kiáltó nõ nem ellenkezett, hogy elhallgattassa, támadója többször lesújtott öklével, kitépte áldozata fülbevalóit, leszakította nyakláncát, lehúzta gyûrûit, elvette táskáját, majd sorsára hagyta.

A sértett el tudott gyalogolni a közelben lévõ munkahelyére, onnan kértek rendõri segítséget. Az egyenruhások mentõt hívtak a súlyosan sérült áldozathoz, a kórházban kiderült, eltört az állkapcsa.
A rendõrök szolgálati kutyát indítottak, szemtanúkat kerestek, igyekeztek minél több, az elkövetõhöz vezetõ információt gyûjteni. A bilincselésre hét napot kellett várniuk, a rablással gyanúsítható 33 éves csörögi férfi házánál 2020. augusztus 4-én kora reggel fékezett le a rendõrautó.

Az alkalmi munkákból élõ férfit kihallgatták, beismerte a bûncselekmény elkövetését. Elmondta, pénzhez akart jutni valahogyan, ezért 2020. július 28-án hajnalban céltalanul bolyongott Vácon, amikor meglátta a gyalogló asszony nyakában megcsillanó ékszert. Követni kezdte, majd a Szent László úton rátámadt. Miután mindenét elvette, futott a közeli vasútállomásig, hazavonatozott, majd aludni tért. Az ékszereken 47 éves, munkanélküli élettársával másnap délelõtt túladott, egy részébõl tartozásukat fedezték, a többibõl cigarettát és ételt vásároltak.

A Váci Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztályának munkatársai a rabolt ékszereket egy zálogházban megtalálták és lefoglalták, a 47 éves nõ ellen orgazdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A 33 éves csörögi férfi ellen – õrizetbe vétele mellett – rablás és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bûntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Kapcsolódó hír:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-rendorauto-hatso-ulesen-kapott-helyet

Feladó: Váci Rendõrkapitányság

EU pályázatok