címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

15 évesen négy büntetõeljárás


A váci rendõrök kezdeményezték annak a tinédzsernek a letartóztatását, aki egy kortársát akarta kirabolni a gyanú szerint. Ez már a negyedik folyamatban lévõ bûnügye.

Egy 13 éves fiútól akarta megszerezni arcmaszkját és pénzét legutóbbi balhéjakor, 2020. november 30-án kora délután. A város egyik parkjában leszólította, amikor áldozata követelõzõ szavai ellenére nem teljesítette követelését, veréssel fenyegette. Egy járókelõ közbelépése akadályozta meg a komolyabb folytatást. Amikor a rendõrök számára egyértelmûvé vált a tettes személye, elfogták és 2021. január 11-én õrizetbe vették. Ekkor már három másik nyomozás is folyt ellene a Váci Rendõrkapitányságon. Tavaly februárban egy általános iskolai társát beszorította a sarokba és a csokoládéját követelte. Mivel az édesség nem cserélt gazdát, a 15 éves támadó combon rúgta áldozatát – rablás bûntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás. Egy hónappal késõbb a helyi vasútállomáson pécézett ki társával egy fiút, a kialakult szóváltást társa az öklével, míg a most elfogott 15 éves fiú egy rúgással rendezte – garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetõeljárás. Negyedik ügye kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene.

A Váci Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztályának munkatársai a 15 éves fiút most rablás bûntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt vették õrizetbe, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Feladó: Váci Rendõrkapitányság

EU pályázatok