címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. szeptember 19. | csütörtök
Vilhelmina napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Nagyköveti koszorúzás az emléktáblánál

Nagyköveti koszorúzás az emléktáblánál

Az 1849-es gyõztes váci csatára emlékezve kedden délelõtt koszorúzási ünnepséget tartottak a Jozef Wysocki honvéd tábornok és a lengyel légió tiszteletére a Diadal téren található emléktáblánál.
A Vác Város Önkormányzata és az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület szervezésében rendezett eseményen a lengyel és a magyar Himnusz eléneklése után Mokánszky Zoltán alpolgármester köszöntõjében méltatta a 165 éve történt dicsõséges ütközet jelentõségét, kiemelve a magyar szabadságharcban nyújtott lengyel segítséget, illetve a váci csata során Jozef Wysocki tábornok és légiójának bátorságát.
Két vers és fanfárdallamok elhangzását követõen az emléktábla megkoszorúzása következett. Az emlékezés és a kegyelet koszorúját helyezte el Roman Kowalski Lengyelország magyarországi nagykövete, Mokánszky Zoltán alpolgármester, Ian Kurdzsálem ezredes, katonai attasé és Nagy Károly nyugállományú alezredes, az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület elnöke, továbbá a Váci Huszár és Nemzetõr Bandérium képviselõi, a pártok, civil szervezetek, intézmények képviselõi.
Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok