címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Megjelent a Vác városkalauz

Megjelent a Vác városkalauz

Az öt éve kiadott és több díjat is elnyert "Történelmi városkalauz" után, a vigalom elõtti napokban a boltokba került dr. Horváth Ferenc újabb városismertetõ kiadványa, a "VÁC városkalauz".
A nagy érdeklõdéssel kísért könyvbemutatót szerdán este a Levéltár udvarán tartották meg, ahol Lachegyi Imre és Lachegyi Máté színvonalas muzsikája emelte a rendezvény hangulatát. Elsõként a szerzõ, dr. Horváth Ferenc levéltári igazgató üdvözölte a megjelenteket és tekintette át röviden a korábbi, hasonló céllal megjelent ismertetõket.
A folytatásban Fördõs Attila emelte ki köszöntõjében a kötet fontosságát, hangsúlyozva, hogy az történelmi, kulturális, földrajzi és turisztika szempontból is remek összegzése városunknak. A polgármester egyben köszönetet mondott mindenkinek, aki közremûködött a nagyívû munka létrejöttében.
Ezt követõen dr. Beer Miklós váci megyéspüspök közvetlen szavakkal ismertette a városkalauz jellemzõit. A köszönet és az elismerés hangján szólt annak színvonaláról. Mint mondta, jólesõ büszkeséggel vette kézbe és ajánlja mindenkinek a Vác ezeréves történelmét felidézõ mûvet.
Végül a könyv szerzõje név szerint mondott köszönetet a "VÁC városkalauz" összeállításában nyújtott segítségért. Szavaiból kiderült, hogy az elõzõ könyv sikere után ezúttal a város szépségeire, a Vácról való tudnivalók aktuális információira helyezte a hangsúlyt. A kötet költségeit az elõdkönyv bevételeibõl fedezték, és a tervek szerint összeáll majd a mostani kiadvány angol nyelvû változatához szükséges forrás is.
A "VÁC városkalauz" már kapható a könyvesboltokban.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok