címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Köszönet a gyermekek üdültetéséért

Köszönet a gyermekek üdültetéséért

Mint arról korábban beszámoltunk (www.vac.hu - 2014. június 15. és augusztus 8.), egy nemes felajánlásnak hála, 27 hátrányos helyzetû váci általános iskolás táborozhatott a Csattogó-völgyben július 28-tól augusztus 1-ig.
A térítésmentes üdültetés - amelyrõl részletes beszámoló található a közremûködõ vállalkozók felsorolásával mellékletünkben - lehetõségét köszönte meg a városvezetés nevében szerdán délelõtt a városházán a sajtó jelenlétében Fördõs Attila.
A polgármester elmondta: a felajánlás megérkezése után a Polgármesteri Hivatal Intézményfelügyeleti és Humán Osztálya a Családsegítõ Központtal együttmûködve kiválasztott 27, hátrányos helyzetû családban nevelkedõ 7-12 éves gyermeket, akik három kísérõ tanárral gazdag programmal színesített napokat tölthettek a táborban. Az utazás költségeit az önkormányzat vállalta magára.
A folytatásban Greff József tulajdonos örömét fejezte ki, hogy a gyermekek a remek idõben jól érezték magukat és tartalmas idõszakot tölthettek el. Köszönetét fejezte ki a kísérõ tanároknak a közremûködésért. Mint mondta, igyekeztek a kéréseket teljesíteni, teljes kikapcsolódást biztosítani olyan gyermekeknek is, akik életkörülményeik miatt nem biztos, hogy egyébként ilyen lehetõséghez jutottak volna.
Liebhardt Petra, a létesítmény munkatársa elmondta: céljuk elsõsorban az volt, hogy a hátrányos helyzetben lévõ, rászoruló családoknál legalább erre az idõszakra levegyék a szülõkrõl a terhet és egy kis anyagi könnyebbséget biztosítsanak. Hangsúlyozta: a maguk részérõl legalább olyan örömben volt részük a lehetõség megteremtésével és a csillogó, boldog arcú gyermekek láttán, mint amilyet a tapasztalatok alapján az ott üdülõ lurkóknak szereztek.
Fördõs Attila emlékeztetett rá: ezen lehetõség külön értéke, hogy a Csattogó-völgyben táborozó gyermekek mostanában aligha jutottak volna ilyen nyaralási lehetõséghez. Majd felkérte a tulajdonost, hogy térjen ki a nagyon szép erdei környezetben lévõ terület lehetõségeire, rendezvényeire.
Greff József elmondta: a Váctól 10 km-re lévõ létesítmény a zajtól távol teljes kikapcsolódást nyújt az ott pihenõk számára. A terület és az ott található létesítmények, eszközök bérlési lehetõségén túl különbözõ komfortfokozatú szállást is tudnak biztosítani. Az ott található halastóval együtt mintegy tíz hektáros terület különbözõ mozgási, sportolási lehetõségeket is biztosít családok, baráti társaságok, csoportok számára.
Liebhardt Petra hozzátette: a közösségi termek különbözõ rendezvények megtartására is alkalmasak. További jellemzõk, részletes ismertetõk találhatók a www.csattogovolgy.hu internetes címen. Érdeklõdni lehet elektronikus levélben az info@csattogovolgy.hu elérhetõségen, illetve a (27 ) 581-290-es vezetékes telefonszámon.
A sajtótájékoztató végén Fördõs Attila polgármester átnyújtotta a város ajándékait és ismételten megköszönte a nemes felajánlást.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
taborr.doc

EU pályázatok