címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az új testület elsõ munkaülése

Az új testület elsõ munkaülése

Az október 27-i alakuló ülés után munkaterv szerinti elsõ tanácskozását november 12-én tartotta meg Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete.
A Városháza nagytermében teljes testületi létszámban lezajlott ülés a lejárt határidejû határozatok végrehajtásáról szóló jelentéssel indult. A tájékoztatók sorában a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirõl, a jelentõsebb beruházások aktualitásairól, az oktatási, nevelési intézmények statisztikai összesítõjérõl és a Sirály Utcai Óvoda hõszigetelési pályázatának benyújtásáról szóló anyag szerepelt.
A napirend elfogadását követõen a holding augusztusi és szeptemberi tevékenységérõl adott beszámoló következett, majd - nagyrészt jogszabályváltozás miatt - néhány pontban módosították a Váci Hulladékgazdálkodási Kft-vel kötött közszolgáltatási szerzõdést. A folytatásban a nemzetiségi önkormányzatok elmúlt évi munkája szerepelt a napirenden. A testületi tagok az errõl szóló valamennyi beszámolót vita nélkül, egyhangúlag elfogadták. Ezután került sor a szakbizottságok külsõs szakértõinek megválasztására. (A jelenlegi bizottsági összetételt külön cikkben ismertetjük.)
Ezt követõen változtattak az érvényben lévõ Szervezeti és Mûködési Szabályzaton, majd megtárgyalták a város idei elsõ háromnegyed évének gazdasági tervteljesítését. Napirenden szerepelt a jövõ évre érvényes költségvetési koncepció vitája, az idei költségvetés módosítása, illetve az aktuális likviditási jelentés anyaga.
Három rendeletalkotásra is sor került. Ezek: az élelmezési nyersanyagköltségrõl, a közterületek használatáról és rendjérõl, illetve a köztemetõrõl és a temetkezés rendjérõl szóló szabályozás. Felülvizsgálták, de nem változtattak a közterület használati és behajtási engedélyek, illetve a helyi autóbusz közlekedés díjszabásán.
A rendezvénysorozatról készült összefoglaló film megtekintése után elfogadásra került az idei Váci Világi Vigalomról szóló beszámoló, majd pályázati részvételrõl és a várostörténeti múzeum kialakításának anyagi fedezetérõl született döntés. A nyílt ülés képviselõi hozzászólásokkal és kérdésekkel, valamint a jelenlévõ megválasztott külsõs bizottsági tagok eskütételével zárult. (Ezekrõl, valamint a rendeletalkotásokról és -módosításokról, illetve a zárt ülésen hozott döntésekrõl késõbb külön-külön írásban adunk tájékoztatást.)
Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete az éves munkaterv szerint idei utolsó soros ülését december 11-én tartja.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Sándor Lajos

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok