címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Váci lehetõségek a hajléktalanoknak

Váci lehetõségek a hajléktalanoknak

Az elmúlt napok erõs lehûlése miatt közel telt házzal mûködik a váci nappali melegedõ és hajléktalan szálló.
A Rákóczi téri intézmény vezetõje, Czautné Járja Andrea (felsõ képünkön) az Elektro Szignál Televízió Híradójának többek között elmondta: a váci önkormányzat által megteremtett feltételek adottak ahhoz, hogy biztosítsák a hozzájuk forduló rászorultak számára a megfelelõ segítséget. Egy igénylõt sem hagynak az utcán.
A naponta 9 órától 17 óráig mûködõ nappali melegedõben zsíros kenyeret és teát biztosítanak ingyenesen az embereknek. Az este héttõl másnap reggel nyolcig mûködõ éjjeli menedékhely január elsejétõl tiszta matracokkal, étellel és fürdési lehetõséggel fogadja a rászorulókat. A nõket és a férfiakat külön szobákba tudják elszállásolni.
Czautné Járja Andrea ezúton is kéri a váci polgárokat, hogy figyeljenek azokra, akik a kemény hidegben magányosan, hajlék nélkül maradnak. A legyengült szervezet különösen veszélyeztetett a téli idõszakban, így fontos, hogy az érintettek tudjanak róla, hogy a Rákóczi téren megfelelõ segítséget kaphatnak.
Az intézményvezetõ végül említést tett arról is, hogy a váci középiskolások számára a hajléktalanokat segítõ figyelemfelhívó elõadásokat tartanak majd. Ezek során a váci szálló szociális munkásai és a fedél nélküliek keresik fel az intézményeket annak érdekében, hogy a diákok közvetlenül is megismerjék az otthon nélküli emberek életét.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok