címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Határozatok, információk a szakbizottsági üléseken

Határozatok, információk a szakbizottsági üléseken

A január 22-én esedékes képviselõ-testületi ülést elõkészítendõ, az elmúlt héten megtartották idei elsõ ülésüket a városi önkormányzat szakbizottságai. Ezek legfontosabb határozatairól, az ott elhangzó közérdekû információkról olvasható az alábbiakban összeállítás.
Gazdasági-Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság
- A testület elé kerülõ javaslat szerint a folyamatban lévõ pályáztatás eredményes lezárásáig (de maximum az év végéig) továbbra is a Volánbusz végzi a helyi közösségi autóbusz közlekedéssel összefüggõ szolgáltatásokat. A feltételek (így az árak is) azonosak a korábbiakkal.
- A Zollner Kft kérésére a cég térítésmentesen veheti igénybe a városi sportcsarnokot egy háromnapos labdarúgó torna lebonyolításához.
- Espár Péter megbízott osztályvezetõ tájékoztatása szerint a mobilgát pályázat támogatási összegét egy év végi kormányhatározat értelmében mintegy másfélszeresére emelték és jelenleg 2 milliárd 220 millió forintot foglal magába. Ez elegendõ lesz a börtöntõl a Gombás-patakig húzódó területen az immár a megemelt mértékadó árvízszint szerinti mobilrendszer kiépítésére.
Mûvelõdési-Oktatási és Ifjúsági-Sport Bizottság
- A grémium összeállította azon javaslatot, mely testületi elfogadás után a Vác Városi Levéltár igazgatói munkakörére kiírt pályázat tartalma lesz.
- A Váci Városimázs Kft. megbízott ügyvezetõ igazgatójának (Kegyes Zoltán) tájékoztatójából kiderült: módot lát arra, hogy a cég vesztesége jelentõsen csökkenthetõk, mûködése esetleg nullszaldóssá tehetõ.
- A bizottság kérte, hogy a váci sportegyesületek felsorolása tartalmazza azokat az adatokat is, melyek kimutatják: az adott klub milyen jellegû és mértékû közvetlen, vagy közvetett támogatásban részesül a várostól.
Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
- Fõmérnöki tájékoztatás szerint a mélygarázst finanszírozó és mûködtetõ bank hamarosan megkaphatja a szükséges engedélyeket. (Már nem a korábbi gödöllõi, hanem immár a váci járás illetékeseitõl.) Ez lehetõvé teszi az elkészült mûszaki tartalommal - a mélygarázs felszín alatti építménye a bevezetõ rámpa felsõ végéig - való átadást.
- A grémium javaslata szerint - testületi jóváhagyás esetén - bekerülhet a költségvetésbe a Damjanich téri körforgalom kialakításához szükséges tervezési és engedélyezési munkáira felhasználható összeg.
- Két egyéni képviselõi javaslatra a testületi ülésen állásfoglalás születhet az M2-es út fizetõssé tételérõl, illetve a vasúti rekonstrukció során építendõ kisváci zajvédõfal meghosszabbításáról.
Egészségügyi és Szociális Bizottság
- A bizottsági tagok támogatták azt az elképzelést, hogy a korábban a HPV-elleni oltásra betervezett összeg (3,5 millió Ft) szerepeljen a 2015-ös városi büdzsében, annak ellenére, hogy ez idõközben térítésmentes lett. Az elképzelés szerint ez a forrás a jövõben a gyermekek agyhártyagyulladás elleni védõoltását biztosítaná.
Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság
- A 2014-es költségvetésbe beépítésre került a 120 millió forintos év végi kormányzati támogatás, amely Kökény Szabolcs osztályvezetõ tájékoztatása szerint közvetlen könyvelési tételként városüzemeltetési célokra került átutalásra.
- Január közepén több mint kétszáz millió forintos pozitív számlaegyenleggel rendelkezik a város, így - a korábbi évektõl eltérõen - nem a likviditási keretbõl gazdálkodik Vác.
(Ez a szakbizottság a testületi ülést megelõzõ napon ismét összeül: ekkor a plenáris ülés elõterjesztéseit tekinti majd át.)
Egy decemberi Szervezeti és Mûködési Szabályzat-módosítás szerint ezentúl a szakbizottsági ülések elé kerülõ elõterjesztések is elérhetõk a hivatalos városi weboldalon. (www.vac.hu - Önkormányzat - Bizottságok - Dokumentum útvonal)

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok