címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A májusi munkaterv szerinti ülés összefoglalója

A májusi munkaterv szerinti ülés összefoglalója

A Városháza dísztermében május 21-én tartotta meg soros havi ülését Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete. A több mint hatórás tárgyalás- és döntéssorozatban minden képviselõ részt vett. A napirendi pontok száma jóval meghaladta az ötvenet.
A Városháza nagytermében megtartott tanácskozás nyitánya a lejárt határidejû határozatok áttekintése volt. A tájékoztatók sorában a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirõl és a jelentõsebb beruházások aktualitásairól szóló anyagot, továbbá a Családbarát munkahely és a Kerékpárosbarát Település 2015 cím elnyerésével, illetve a képviselõi munkához szükséges tájékoztatási jog terjedelmével kapcsolatos információt ismerték meg a képviselõk.
A napirendi sort a Váci Rendõrkapitányság vezetõjének a 2014-es tevékenységrõl szóló beszámolója nyitotta, amelyet a munkát megköszönve, egyhangú szavazással fogadott el a grémium. A holding tagvállalatainak márciusra vonatkozó beszámolója után következett az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tavalyi mérlegbeszámolójának, továbbá idei üzleti tervének megvitatása, elfogadása. A likviditási jelentés elfogadása után döntés született rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatási kérelem benyújtásáról is.
A magyar nyelvért emlékdíj alapításáról és adományozásáról szóló rendelettervezet vitája mellett módosították az idei városi büdzsét, illetve a közterületek használatáról és rendjérõl szóló rendeletet. Döntöttek a Váci Távhõ Kft. és a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. összevonásáról is.
A további napirendi elõterjesztések sorában mások mellett a 2015-ös munkaterv, illetve a közbeszerzési szabályzat megváltoztatására benyújtott javaslatot, továbbá a vigalom pótfinanszírozását célzó elõterjesztést is megvitatták. Megválasztották a Vácott mûködõ iskolák intézményi tanácsába küldött delegáltakat. Pályázat került kiírásra a Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatói posztjára. Több kérelem elbírálása után képviselõi hozzászólásokkal, kérdésekkel fejezõdött be a testületi ülés nyilvános része.
Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete az éves munkaterv szerint június 18-án tartja következõ ülését.


Fotó: Sándor Lajos

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok