címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A testületi ülésrõl jelentjük

A testületi ülésrõl jelentjük

Újabb szakértõi vélemény készül a mélygarázs értékérõl, intézményvezetõi pályázatokat írtak ki, és elfogadták a köztisztviselõk etikai kódexét is. Több mint harminc napirendi pontról tárgyalt áprilisi ülésén az önkormányzat képviselõ-testülete.

Különösen nagy érdeklõdés övezte a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kérelmérõl szóló napirendet. A társaság arra kért felhatalmazást, hogy a város területén összegyûjtött lomot a volt Esze Tamás laktanya területén gyûjthesse konténerekben. A testület végül egy használaton kívüli csörögi ingatlant jelölt ki erre a célra, térítésmentes használatot biztosítva a társaságnak.
Állami támogatást kap a város a fõtér melletti mélygarázs megvásárlására. A testület ezért úgy döntött, hogy a vételt megelõzõen készüljön új szakértõi vélemény az ingatlan valós értékérõl.
Novemberben hatályba lépett az új közbeszerzési törvény. Ennek ismeretében a képviselõ-testület megtárgyalta és elfogadta a Váci Városfejlesztõ Kft. közbeszerzési és versenyeztetési szabályzatának aktualizálását.
Napirenden szerepelt az Idõsek Otthona és Klubja tavalyi munkájáról szóló beszámoló is, amelyet nagy többséggel fogadott el a testület.
Két városi intézmény vezetõjének is lejár a megbízatása, ezért az önkormányzat pályázatot ír ki az Idõsek Otthona és Klubja, valamint a Kisvác-Középvárosi Óvoda igazgatói posztjára. (A pályázatok benyújtásának határideje mindkét esetben május 27-e, a részletes kiírások a városi honlapon megtalálhatók.)
A képviselõ-testület felhatalmazta a polgármestert a Váci Fegyház és Börtönnel kötendõ megállapodás aláírására. Az egyezség értelmében a büntetés-végrehajtási intézet elvégzi a Hétkápolnánál lévõ honvéd emlékmû kerítésének karbantartását, a város pedig parkolósávot alakít ki a börtön közlekedési problémáinak megoldására az épület Köztársaság úti gépkocsi-bejárójának közelében.
Elkészült a Polgármesteri Hivatal hivatásetikai kódexe. A dokumentum fõként a köztisztviselõk munkavégzésének alapelveit rögzíti. Az áprilisi ülésen errõl is szavazott a testület, nagy többséggel elfogadva a kódexben leírtakat.
A Piarista Gimnázium városismereti versenyt szervez a váci gimnáziumok kilencedik osztályos tanulóinak. A testület támogatta Steidl Levente, a mûvelõdési-oktatási és ifjúsági-sport bizottság elnökének elõterjesztését, hogy a vetélkedõ elsõ helyezett csapatának tagjai – önkormányzati keretbõl – finnországi cserediák programban vehessenek részt, a második és harmadik helyezett csapat jutalmazására pedig 40 ezer forintot különítettek el.
A képviselõk 40 ezer forint támogatást szavaztak meg Bardócz L. Csaba gitáros dalköltõ készülõ CD- lemezének elkészítéséhez.
A Vác Városi Evezõs Club 7 millió forint támogatást nyert el a Magyar Evezõs Szövetségtõl csónakháza homlokzati hõszigetelésére. A beruházás tervezett költsége ennél 1,7 millió forinttal több, ezért az egyesület a hiányzó összeg biztosítását kérte az önkormányzattól. A testület a kérvényt jóváhagyta.
A grémium hozzájárult, hogy a Vox Humana Alapítvány a nemzetközi hírû énekegyüttesnek korábban megszavazott 200 ezer forint támogatást az eredeti tervtõl eltérõen a Váci Világi Vigalom nyitóhangversenyének és más helyi koncertek zenekari költségeire, tiszteletdíjaira csoportosítsa át.

Feladó: Városháza

EU pályázatok