címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Sajtóközlemény - Fontosabb testületi döntések, díjak

Sajtóközlemény - Fontosabb testületi döntések, díjak

Több fontos kérdést tárgyalt meg a képviselõ-testület a soros ülésén. A többi között napirendre került a mélygarázs ügye. A testületi döntés értelmében hamarosan elkészül az a pályázati felhívás, amely a létesítmény megvásárláshoz szükséges. A Kosdi úti körforgalomról is tárgyaltak. Eldõlt, hogy folytatódnak a beruházással összefüggõ vizsgálatok, illetve a szükséges engedélyek beszerzése is megtörténik. Mint ismert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állja a fejlesztés költségeinek egy részét.
Az Idõsek Otthona és Klubja Rádi úti részlegét június 14-én adják át. Fontos, hogy a város ismét egy rangos elismerésben részesült, elnyerte a „Kerékpárosbarát Település” díját.
A testület zöld jelzést adott arra, hogy a Magyar Kajak- Kenu Szövetség egy új evezõs házat alakítson ki a börtön melletti önkormányzati ingatlanon. A Képviselõ-testület 5 évre megválasztotta a Szociális Szolgáltatások Háza új igazgatóját. A feladatot Czaudtné Járja Andrea látja el. A városatyák úgy határoztak, hogy az uszodát ingyen használhatják a táborozó gyerekek. Emellett hozzájárultak a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett tábor költségeihez 150.000 forinttal. A testület döntött a Katedra, Fogyatékossággal Élõ Váci Emberekért, Egészségügyi Kitüntetésrõl, az Oktatást segítõ és a Vác Város Tehetséggondozásáért kitüntetõ cím adományozásáról is. A kitüntetettek névsora alább olvasható.
Váci Katedra: Zemplényi Zsuzsanna, dr. Szalókiné Horváth Ágnes, Kocsi Károlyné, Jakus László
Fogyatékossággal élõ váci emberekért kitüntetõ címet egyéni kategóriában Gyetven Jánosné, míg a közösségi címet A Bölcsõdék és Fogyatékosok Intézménye – Fogyatékosok Napközi Otthonának közössége kapta meg.
Vác Város egészségügyért kitüntetés: Nyáriné Benedek Erika
Vác Város Oktatását segítõ munkáért kitüntetés: Gyuriss Józsefné, Zámbó Jánosné
Vác Város Tehetséggondozásáért kitüntetés: Bojasz Szilvia, Majkóné Tomor Andrea, Herczegné Bálint Ágnes, Harsányiné Szalatnyai Tünde, Fázold Ágnes Ildikó, Varga Judit, Szász- Vadász Franciska, Ferenczi Adrienn, Lukszics Hajnalka, Horváthné Stumm Erzsébet

Feladó: Városháza

EU pályázatok