címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Megújult a Rádi úti idõsek otthona

Megújult a Rádi úti idõsek otthona

Tizenhat millió forintos beruházással kívül-belül megújult, és öt kétágyas szobában tíz férõhellyel bõvült Vác Város Önkormányzat Idõsek Otthona és Klubja Rádi úti intézménye. Kedden délelõtt tartották a szalagátvágó ünnepséget.
Szmolár Attila igazgató arról beszélt, hogy a tavaly nyáron kezdõdött felújítás teljes költségét sikerült önerõbõl elõteremtenie az intézménynek. Pontosabban csaknem egymillió forinttal az idõsek otthona és klubja alapítványa is hozzájárult a beruházáshoz.
- Az önkormányzatnak jelenleg nagyon szûkös a felújításokra fordítható kerete. Ebben a helyzetben külön öröm, hogy ezt a nagyon jelentõs fejlesztést önerõbõl megvalósítania az intézménynek. A korszerûsítés révén nem csupán megszépült az épület, de a beépített új, korszerû nyílászáróknak köszönhetõen a jövõben energiatakarékosabban lehet majd mûködtetni. És a legfontosabb: a komfort növelése, új férõhelyek kialakítása. Minden közremûködõnek szívbõl gratulálok ehhez a nagyszerû rekonstrukciós munkához. A lakóknak pedig azt kívánom, hogy igazán otthon érezzék magukat itt, teljenek békességben és nyugalomban a mindennapjaik - hangsúlyozta Fördõs Attila polgármester.
Harrach Péter, a választókerület országgyûlési képviselõje úgy fogalmazott, hogy idõs korban az egészség, a fizikum meggyengülése, a családi, baráti kapcsolatok meglazulása egyaránt nehezíti az életet. De, ha sikerül mindezen felülemelkedni, akkor ebben az életszakaszban is meg lehet találni a kis örömöket.
- A békés, nyugodt öregkorhoz nagyon fontos a barátságos otthon, amit nem az épület kövei garantálnak, hanem a falak között élõk jó kapcsolata a kulcs. Kívánom az itt lakóknak, hogy egymást is segítve megtalálják az élet örömeit - mondta a politikus.
Az intézmény alapítványa nevében Dr. Áfra Tamás – a néhai Bánk József érsek-püspök gondolatát idézve – arról beszélt, hogy meg kell tudni teremteni az ünnepeket, és ezzel a szépítõ-korszerûsítõ beruházással az idõseket ellátó intézmény most lehetõséget teremtett az ünneplésre.
A szalagátvágó eseményen – a nemzedékek közötti találkozás jegyében – közremûködött Varga Csenge, a Selye szakközépiskola diákja (ének), Bubrik Márton, a zeneiskola hegedû tanszakos növendéke, a Kertész utcai óvoda Katica csoportja, a Földváry Károly-iskola kis kórusa, a fogyatékkal élõ fiatal felnõttekkel foglalkozó Szorgos Kezek Háza csoportja.

Feladó: Városháza

EU pályázatok