címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Közeledik a vigalom - Fontos tudnivalók a forgalomkorlátozásokról

Közeledik a vigalom - Fontos tudnivalók a forgalomkorlátozásokról

Közeledik városunk legjelentõsebb kulturális-szórakoztató rendezvénye, a Váci Világi Vigalom. A hétvégi három napos programsorozat kapcsán forgalomkorlátozások, elterelések is lesznek a helyszínek környékén.

Július 21-én csütörtökön 8:00 órától a Bajcsy-Zsilinszky utca és az Ilona utca a város felé egyirányú lesz. Ugyanekkortól szintén egyirányúra változik a forgalmi rend a Burgundia utcában a Bajcsy-Zsilinszky utcától a Budapesti fõút felé.
Július 21-én 18 órától a megnyitó végéig a Konstantin téren a táblával megjelölt helyeken megállni tilos.
Július 21-én 8:00 órától 26-án 18:00-ig a Duna-parton a kerékpárút a Gombás patak hídja és a révátkelõ közötti szakasza elveszíti kerékpárút funkcióját, gyalogosok is használhatják.
Július 21-én 8:00 órától lezárják az autóforgalom elõl az Ady Endre sétányt a komptól, valamint a József Attila sétány teljes szakaszát.
Július 22-én 12.00 órától lezárják a jármûforgalom elõl a Köztársaság utat a Szentháromság tértõl, illetve a Petróczy utca teljes szakaszát. Csak az ott lakók illetve a külön engedéllyel rendelkezõk hajthatnak be az érintett területekre.
Mindkét irányban megállási tilalom lép életbe a Diadal tér 2-8. szám közötti szakaszon, valamint a Köztársaság út Mátyás király útja és Dombay utca közötti szakaszán.
Gépkocsival a rendezvény Duna-parti területe a 2-es sz. fõút Földváry tér - Diadal téren keresztül a táblával jelölt útvonalon közelíthetõ meg.
A rendezvényhez kapcsolódóan ideiglenes parkoló is a vendégek rendelkezésére áll.

A révátkelõ forgalma zavartalan a rendezvény ideje alatt.

A Volánbusz helyi járatai július 22-én 12 órától július 25-én üzemkezdésig a fõteret nem érintik. A helyi járatok ideiglenes útvonala az alábbi csatolt dokumentumban olvasható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
busztereles_vigalom.pdf

EU pályázatok