Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2016. szeptember 20., kedd]

Lakossági tájékoztató - Földgázszolgáltató-váltás

A TIGÁZ egyetemes szolgáltatási engedélyének visszavonásakor a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a FŐGÁZ-t jelölte ki felhasználóinak ellátására. 2016. október 1-jétől a TIGÁZ-zal kötött szerződések a törvény erejénél fogva megszűnnek, a FŐGÁZ-zal pedig létrejönnek.

Az erre vonatkozó lakossági tájékoztatót az alábbi csatolmányban érheti el.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
FOGAZ-TIGAZ.pdf

Sport [2016. szeptember 20., kedd]

Tisztesen helytálltak a váci indulók a paralimpián

Nagyszerűen szerepelt a paralimpián a Váci Reménység Egyesület két atléta kiválósága, Keresztesi Erika és Kálmán Krisztina.
A Rio de Janeiróban rendezett, vasárnap zárult paralimpiai játékokon a 400 méteres síkfutás T/20-as kategóriájában a döntőbe jutott a Váci Reménység Egyesület sportolója, Keresztesi
Erika, aki egyéni legjobbját teljesítve, 1 perc 47 század másodperces idővel a 7. helyen végzett.
A női súlylökők F32-es kategóriájában - a játékok utolsó magyar indulójaként - a szintén a VRE színeit képviselő Kálmán Krisztina 2.14 méteres eredményével a 6. helyen végzett a döntőben.

Feladó: Városháza

Sport [2016. szeptember 19., hétfő]

Bajnoki pontvadászat - már három "fronton"

A hét végén elkezdődött az új idény a női kézilabda NB I-ben is, és az Ipress Center Vác kiütéses győzelemmel startolt a pontvadászatban.

A nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyezésre pályázó Ipress Center Vác a Kispest elleni mérkőzéssel kezdte a bajnokságot és tekintélyes győzelmet aratott, a végeredmény 44-21 lett.
A férfi kézilabda NB I-ben Csurgón vendégszerepelt a Váci KSE, és szoros küzdelemben, csupán egy gól különbséggel veszített: a házigazdák 22-21-re nyerték a mérkőzést.
A labdarúgó NB II tizedik fordulójában a Vác FC 3-3-as döntetlent játszott a Puskás Akadémia csapatával.

Feladó: Városháza

Vác Város Önkormányzat nevében és képviseletében a Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási Részlege (székhely: Vác, Köztársaság út 34.) bérbeadásra vagy értékesítésre hirdeti a csatolt fájlban szereplő ingatlanokat.

Pályázat feltétele, teljes szövege letölthető: www.vacholding.hu és a www.vac.hu honlapról
Információ: Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási részleg Tel.: 27/510-103

Részletek az alábbi csatolt fájlban.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Ingatlan_hirdetes_16-09-10_hosszu.pdf

Közélet [2016. szeptember 19., hétfő]

Felújította a város a Mária-kutat

A Hétkápolna kegyhely fontos zarándok eseménynek számító hétvégi Mária-napi búcsújához kapcsolódóan az önkormányzat felújíttatta a templom közelében lévő Mária-kutat.

- Beer Miklós megyés püspök úr felhívására tavasszal nagyon sokan részt vettünk egy, a terület jövőjéről szóló fórumon. Az eseményen az önkormányzat nevében ígéretet tettem, hogy a búcsúig felújítjuk a Mária-kutat. Nagy öröm, hogy a vállalást sikerült teljesíteni, és visszanyerte régi szépségét ez a kis forráshely - mondta pénteki helyszíni sajtótájékoztatóján Fördős Attila polgármester.

Feladó: Városháza

Közélet [2016. szeptember 16., péntek]

Sárkányhajós versennyel kezdődött az Európai Mobilitási Hét városi rendezvénysorozata

A pénteki nyitó eseményen a Dunai Sárkányok Vác sportegyesület vezetője, Szabó Miklós irányításával tíz iskolai csapat szállt vízre, hogy összemérjék tudásukat, a résztvevő diákok közül nagyon sokan most először élték át a közös lapátolás élményét.

A programsorozat folytatásában hétfőn drogmegelőző előadást hallhatnak a diákok több középiskolában, illetve tűzvédelmi bemutatón vehetnek részt a fiatalok. Kedden a Duna-parti zenepavilon előtti területen lesz a sárkányhajó verseny eredményhirdetése, továbbá aszfaltrajz-verseny, kerékpáros vetélkedő, mentős-, rendőrségi- és tűzoltósági bemutató, elsősegély-nyújtó verseny színesíti az eseményt. Szerdán régészeti kincskereső kalandtúra és uszodai kajak-kenu verseny szerepel a programban. Csütörtökön pedig rendőrségi bűnmegelőző előadásokkal zárul az eseménysorozat.

Feladó: Városháza

Közélet [2016. szeptember 16., péntek]

Szüreti mulatság születésnapi köszöntéssel

Vidám szüreti mulatságot rendezett szerdán a Rádi úti részlegben a Vác Város Önkormányzatának Idősek Otthona és Klubja.

Kikiáltó toborzójával kezdődött az esemény, melynek programjában táncos bemutatót tartott a Budapesti főúti részleg kis csoportja, Aranyos Eszter vidám csujogatókkal, versekkel, rövid mesékkel szórakoztatta az időseket, műsort adott a házigazda otthon kórusa, illetve fellépett a Bartók-Pikéthy zeneiskola öt növendéke.
Természetesen nem maradhatott el a must kóstolás sem.
Az esemény adott alkalmat a 90. életévét nemrégiben betöltött Tóth Jánosné köszöntésére, a szépkorú lakónak Fördős Attila polgármester és Mohácsiné Dim Rita, az Intézményfelügyeleti és Humán Osztály vezetője adta át az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott díszoklevelet és a város ajándékát.

Feladó: Városháza

A Váci Rendőrkapitányság a Váci Polgármesteri Hivatal részére egy Peugeot típusú gépjárműhöz tartozó indítókulcsot adott át, amelyet Vác, Zöldfa utcában 2016. 09. 14-én találtak.

A talált tárggyal kapcsolatban érdeklődni lehet Vác Város Önkormányzatának honlapján szereplő telefonszámokon, vagy személyesen a Jogi, valamint a Szervezési és Tájékoztatási Osztályokon.

Vác, 2016. szeptember 15.

Deákné Dr. Szarka Anita s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Közélet [2016. szeptember 16., péntek]

Szombati premier a színházban

Az új évad nyitányaként Neil Simon: Az utolsó hősszerelmes című darabjának premier előadására várja a közönséget szombaton este a Váci Dunakanyar Színház.

Barney Cashman, a tisztességes és hű férj úgy dönt, enged évek óta tartó, csillapíthatatlan kíváncsiságának, és egyetlen felejthetetlenül romantikus délutánra próbára teszi saját magát; házasságtörésre készül. A körülményes figura titokban édesanyja lakására hívja az áhított nőt. Tervez, kalkulál, kombinál. Mesterien készíti elő az izgalmas eseményt, ám mindenre ő sem gondolhat, az egyetlen délutánból zűrzavaros légyottok sora születik.
E briliáns vígjátékban Neil Simon páratlan finomsággal ötvözi a sziporkázó humort és a keserű igazságot.

Szereplők: Barney Cashman - Magyar Attila, Elaine Navazio - Molnár Gyöngyi, Bobbi Michele - Pataki Szilvia, Jeanette Fisher - Pikali Gerda. Rendező: Bakos-Kiss Gábor

(A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. Az előadás a Veszprémi Petőfi Színház támogatásával valósult meg.)

Feladó: Városháza

Közélet [2016. szeptember 16., péntek]

Mária napi búcsú, vásár

Tájékoztatjuk a Kedves Lakosságot, hogy a Mária napi búcsú keretén belül a vásártéren utazó vidámpark, légvár és kirakodó árusok várják az érdeklődőket 2016. szeptember 17-18-ig.

Az országos állat- és kirakodóvásárt 2016. szeptember 25-én tartjuk. Nyitva tartás: 6 - 13 óráig.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Rendezvény szervező: Vác Piac KFT
Telefon: 0627/316-212

Feladó: Városháza

Email: vacpiackft@invitel.hu