címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Gazdag városi program az adventi idõszakban

Gazdag városi program az adventi idõszakban

Bogányi Gergely zongoramûvész koncertjével kezdõdik az idén a Madách Imre Mûvelõdési Központ "Téli ünnepi napok" címû hagyományos rendezvénysorozata. A bevétellel a mûvész az MTVA "Jónak lenni jó” jótékonysági kampányát, azaz a kárpátaljai magyarság, illetve a kelet-magyarországi vidékeken, szegénységben élõ rászorulókat segíti.

A december 4-én 19 órakor kezdõdõ hangversenyen a Liszt Ferenc- és Kossuth díjas, Vác Város Díszpolgára címmel is elismert zongoramûvész Liszt, Chopin és Beethoven mûveket szólaltat meg a saját maga tervezte, már világhírû modern zongorán. A koncert díjtalan, ingyenes belépõjegyek a mûvelõdési központ jegypénztárában igényelhetõk! A "Jónak lenni jó" program rendezvényének pénzadományait a tíz éves jubileumához érkezett Református Szeretetszolgálat kapja.
A Téli ünnepi napok sajtótájékoztatóján Retzler Péter, a mûvelõdési központ igazgatója hangsúlyozta, hogy a 2017. február végéig tartó rendezvénysorozat összeállításakor arra törekedtek, hogy minden korosztály bõven találjon kedvére való programot.
Az igazgató külön kiemelte a mûvelõdési központ új idõszaki kiállításait: December 9-én Makovecz Imre építõmûvész grafikáiból összeállított kiállítás nyílik az emeleti galériában. A Jeszenszky teremben pedig december 17-étõl 2017. január 4-éig a nagy múltú Téli tárlat válogatását tekinthetik meg az érdeklõdõk.
A szintén a mûvelõdési központ szervezte fõtéri adventi vásár háziasszonya, Borossa Zsóka megemlítette, hogy az idén is vannak újdonságok, így például - Fördõs Attila polgármester kezdeményezésére - a díszítés új fontos eleme a lefedett, téliesített szökõkútnál felékesített gyertyás, díszfényes adventi koszorú, és a tervek szerint a területet övezõ fákra is kerülnek fényfüzérek.
- Szeretettel várjuk a vendégeket az adventi vásár rendezvényeire, amelyeket a hagyományokhoz híven a fõtéri szilveszteri mulatság zár majd - mondta a fõszervezõ.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
ADVENT_programok_2016.pdf

EU pályázatok