Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2017. május 8., hétfő]

Csárdáskirálynő a Váci Dunakanyar Színházban

Premier előadásra várta a közönséget a Váci Dunakanyar Színház hétvégén: a Csárdáskirálynő című nagyoperett bemutatójára zsúfolásig megtelt a nézőtér.

A Pesti Művész színház produkcióját ajánlva Kis Domonkos Márk igazgató személyes kötődését is megemlítette, hiszen korábban évekig együtt dolgozott a Miskolci Nemzeti Színházban a mostani előadás rendezőjével, Halasi Imrével.
- Biztos vagyok benne, hogy az előadás nagyszerű színházi élménnyel ajándékozza meg a közönséget, garancia erre mind a rendező személye, mind a nagyszerű szereplőgárda - mondta az igazgató.
A főbb szerepekben Fogarassy Bernadett (Vereczky Szilvia sanzonett), Kalocsai Zsuzsa (Cecília hercegnő), Harsányi Gábor (Leopold Mária, Lippert-Weilersheim hercege), Csengeri Attila (Edvin, a hercegi pár fia), Czető Roland (Kaucsiánó Bonifác gróf), Gyurity István (Kerekes Ferkó), Tunyogi Bernadett (stázi komtess), Faragó Ándrás (Miska főpincér) látható.
A premier előadás olyannyira magával ragadta a nagyérdeműt, hogy sokszor csattant nyílt színi tapsvihar, az előadás végén pedig a nézők csak nagy nehezen engedték le a színpadról a szereplőket, és a természetesen szintén felhívott rendezőt.
A Csárdáskirálynő minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott magyar operettje. A történet egy reménytelennek látszó szerelemről szól. Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeumcsillagért, de arisztokrata családja ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot, s elvárásai szerint mást kell elvennie. Ezért Edvin anyja Budapestre utazik, hogy a dolgokat elrendezze. Ám az események még sok meglepetést tartogatnak...
A Csárdáskirálynőnek olyan – mindannyiunk számára ismerős – slágerei lettek, mint „A lányok, a lányok, a lányok angyalok...”, a „Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád...”, vagy az „Álom, álom, édes álom...”

Feladó: Városháza

Közélet [2017. május 8., hétfő]

Zubovits Györkös Erzsébet kiállítása a művelődési központban

"A kert boldogít és ami ott teremtődik" a címe Zubovits Györkös Erzsébet képzőművész már hagyományos születésnapi kiállításának, melyet a Madách Imre Művelődési Központ 4-es termében tekinthetnek meg az érdeklődők.

A péntek esti megnyitón Fördős Attila polgármester ajánlotta a jelenlévők figyelmébe a rendkívül sokoldalú alkotó munkáit, zongorán közreműködött Retzler Péter, a művelődési központ igazgatója.
Zubovits Györkös Erzsébet rendkívül színes egyéniség: nagy lelkesedéssel műveli kertjét, számos képzőművészeti műfajban alkot (viszveszejtéses technikájú kisplasztikákat ugyanúgy készít, mint rajzokat, olajfestményeket, tűzzománc alkotásokat), kutyákat tenyészt, rengeteget olvas, kiemelten érdekli a magyarság őstörténete.
Szerteágazó érdeklődését újabb kiállítása is híven visszatükrözi, mind a bemutatott darabok műfaját, mind a művek témáját tekintve.

Feladó: Városháza

Tisztelt Közös képviselő-, Társasházkezelő Társam!

Egyesületünk, a Váci Közös képviselők Klubja 2017. évi következő összejövetelét, 2017. május 15-én (hétfő) 17 órakor tartja, a Madách Imre Művelődési Központban (Vác, dr Csányi László körút 63.), melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

1/ Beszéljük meg
– tapasztalataink a beszámoló közgyűlésekről;
- a tervezett szellőző takarításokról, tisztításokról;

2/ Tájékoztató a VfB májusi üléséről ; tűzvédelmi hírlevél – Percsi Márk, Cédrus Védelem;

3/ Napi aktualitások – közös képviselők, tulajdonosok véleményei, javaslatai.


Tisztelt Közös képviselő Társam!

A témák fontossága miatt kérlek, tedd magad szabaddá erre az időpontra, hogy a megjelölt napirendi pontokat megvitassuk és javaslatokkal szolgáljunk egymásnak és más szervezeteknek, közösségeknek!

Vác, 2017. május 09.
Tisztelettel: Hajdu Sándor
elnök

Feladó: Városháza

Közélet [2017. május 8., hétfő]

Pályaépítési munkák (71-es vonal)

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja a tisztelt utazókat, hogy 2017. május 13-tól 2017. május 14-ig Rákospalota-Újpest – Szob állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet az alábbi csatolt dokumentum tartalmazza.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
71_Rakospalota-Ujpest_Szob_0513_0514.pdf

Közélet [2017. május 8., hétfő]

Pályaépítési munkák (70-es vonal)

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja a tisztelt utazókat, hogy 2017. május 13-tól 2017. május 14-ig Rákospalota-Újpest – Szob állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet az alábbi csatolt dokumentum tartalmazza.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
70_Rakospalota-Ujpest_Szob_0513_0514.pdf

Vác Város Önkormányzat nevében és képviseletében a Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási Részlege (székhely: Vác, Köztársaság út 34.) bérbeadásra vagy értékesítésre hirdeti a csatolt fájlban szereplő ingatlanokat.

Pályázat feltétele, teljes szövege letölthető: www.vacholding.hu és a www.vac.hu honlapról
Információ: Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási részleg Tel.: 27/510-103

Részletek az alábbi csatolt fájlban.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Ingatlan_hirdetes_17-05_honap.pdf

Pályázatok [2017. május 8., hétfő]

Vác Város Önkormányzata lakást hirdet bérbeadásra

Vác Város Önkormányzata lakást hirdet bérbeadásra SZOCIÁLIS alapon - pályázat útján - 5 év határozott időre

Vác, Külső-Rádi út 23. É/3. I/4. 1,5 szoba (46 m2, komfortos)

Alaplakbér: 15.722,-Ft/hó (341,775,-Ft/m2/hó)

Külön szolgáltatás:
- parkolás biztosítás: + az alapbér 5 %-a
- kaputelefon: 50,-Ft/hó
- udvartakarítási díj: 500,-Ft/hó

Műszaki állapot: megtekintett, rendeltetésszerű állapotban kerül átadásra

Lakás megtekintésének időpontja:
2017. május 29-én (hétfő) 9.00-9.30-óráig

A pályázatok benyújtásának módja: Formanyomtatványon
(a Polgármesteri Hivatal 111-es sz. irodájában átvehető)

Pályázatok benyújtásának határideje: 2017. június 14. (szerda) 16.00 óráig

A pályázatokat a Gazdasági-Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság a határidőt követő bizottsági ülésén bírálja el, amelyről a lakásra bérleti jogot elnyerő pályázó értesítést kap.

További információ a Polgármesteri Hivatal 111. sz. irodájában, vagy a (27) 513-452-es telefonszámon kérhető.

Feladó: Városháza

Közélet [2017. május 8., hétfő]

Könyv készült a váci ferences templomról és oltárairól

Egy hely- és művészettörténeti szempontból is fontos új kiadvány, Lachegyi Máté: Romokból támadt barokk virágoskert című kötetének bemutatójára várták az érdeklődőket május 4-én este az egyházmegye kulturális központjában, a Credo házban.

Varga Lajos segédpüspök köszöntőjében megjegyezte, hogy az egyházban hosszú évszázadok óta élő hagyomány a képek szeretete és tisztelete, s ez el is fogadott viszonyulás, szemben a szintén előforduló képimádattal.
- A barokk kor vallásosságának jellegzetessége bizonyos fajta dramatizálás. Ez értelemszerűen az ekkor épült templomok díszítésében is tetten érthető. A váci ferences templom ugyancsak nagyszerű példája az ikon dúliának, a képek tiszteletének - mondta a főpap, hozzátéve, hogy a templombelső díszítését, oltárait bemutató monográfia fontos új darabja a város építészeti, művészeti értékeiről szóló kiadványok tárházának.
A szerző, Lachegyi Máté művészettörténész elmondta: több új eredményre jutott annak révén, hogy feljegyzéseket tanulmányozva, más ferences templomok díszítésével való összehasonlító elemzéseket végezve igyekezett értelmezni a helyi szentábrázolások okát, azt, hogy ki miért kapott szobor- vagy festmény ábrázolást a "barátok templomában".
- Olyan szentkultusz van itt jelen, ami a modern kor emberének talán már kevéssé érthető, de bízvást remélhetjük, hogy a mélyebb értelmezés lelki gyümölcsöket teremhet - foglalta össze kutatómunkája fő motivációját a fiatal szakember.
A kötetbemutatón jelen volt a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány főépítésze, Harsányi István is, aki a vetített képes előadás után elmondta: a tervek szerint még az idén elkezdődik a kolostorépület - új, munkaeő-piaci elhelyezkedést segítő speciális fejlesztő központ - teljes körű rekonstrukciója, korszerűsítése, amelynek keretében a templom külső felújítása is megvalósulhat, s ezt követően remélhetőleg a belső felújításra ugyancsak lehetőség nyílik.

***
A kolostor új funkciója szerint speciális fejlesztő központ lehet, a következő fő szakmai feladatokkal: pályaorientációs központ és munkaképesség-vizsgáló állomás; többfunkciós fejlesztő központ; mentorcentrum (mentorszolgáltatást nyújtó és mentorképző központ); tudományos kutató és módszertan-fejlesztő központ.
A központ fenntartói feladatait a tervek szerint a Piarista Rend Magyar Tartománya vállalja.

Feladó: Városháza

Pályázatok [2017. május 8., hétfő]

Pályázat jogi referens munkakör betöltésére

Váci Polgármesteri Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

jogi referens
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2600 Vác, Március 15. tér 11.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet, 22. Jogi és perképviseleti feladatkör

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Előterjesztések készítése, szerződések készítése, jogi állásfoglalást, stb.

Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló" 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
- Magyar állampolgárság,
- Cselekvőképesség,
- Büntetlen előélet,
- Egyetem, Jog- és államtudomány,
- Önkormányzati vagy polgármesteri hivatalban eltöltött - legalább 1-3 év szakmai tapasztalat.
Előnyt jelentő kompetenciák:
- Kiváló szintű kommunikációs és probléma megoldó készség, önálló precíz munkavégzés.
A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- Fényképpel ellátott szakmai önéletrajz, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 5. mellékletében foglalt adattartalommal,
- Iskolai végzettséget, szakképzettséget igazoló okiratok másolata,
- 30 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány vagy feladóvevény másolata,
- Motivációs levél.
A munkakör betölthetőségének időpontja:
A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.
A pályázat benyújtásának határideje: 2017. május 31.
A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Deákné dr. Szarka Anita nyújt, a 27513434 -os telefonszámon.
A pályázatok benyújtásának módja:
- Postai úton, a pályázatnak a Váci Polgármesteri Hivatal címére történő megküldésével (2600 Vác, Március 15. tér 11. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 110-80/2017. , valamint a munkakör megnevezését: jogi referens.
vagy
- Elektronikus úton Deákné dr. Szarka Anita jegyző részére a jegyzo@varoshaza.vac.hu E-mail címen keresztül
vagy
- Személyesen: Deákné dr. Szarka Anita jegyző, Pest megye, 2600 Vac, Mező, 12 tér 11. földszint 33..
A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:
A kinevezésről személyes meghallgatást követően a jegyző dönt. Személyes meghallgatásra csak a benyújtott pályázatok alapján alkalmasnak ítélt jelöltek esetében kerül sor.
A pályázat elbírálásának határideje: 2017. június 15.

Feladó: Városháza

Közélet [2017. május 5., péntek]

Ismét nagy siker volt az idősek majálisa

Több mint háromszázan vettek részt május 3-án a már hagyományos idősek majálisán, amelyre több környékbeli településről és a fővárosból is sokan érkeztek.

A helyszín ezúttal is a Zenepavilon előtti térség volt, a felállított hosszú asztalsorok csak úgy roskadoztak a batyukban hozott finomságoktól.
Szmolár Attila, a szervező-házigazda Vác Város Önkormányzat Idősek Otthona és Klubja igazgatója köszöntőjében kiemelte: az idősek majálisa és a szépkorúaknak szervezett sok más esemény célja, hogy a résztvevők feltöltődhessenek, új élményekkel gazdagodhassanak, hiszen ezek a rendezvények színesítik-boldogítják a hétköznapokat.
Fördős Attila polgármester is köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy az Idősbarát Önkormányzat cím nem csupán egy rang, hanem szép kötelességet is jelent egyben, ennek szellemében a városvezetés kiemelt feladatának tekinti a szépkorúakkal való törődést.
- Ehhez szükséges az átfogó intézményhálózat, idősotthonokkal és klubokkal, de ugyanilyen lényeges, hogy a lehetőségekhez mérten minél tartalmasabbá tegyük mindenkinek az öregkort, ezért is fontosak az ilyen vidám események - mondta a városvezető, s zárszóként jó szórakozást kívánt a programhoz.
A szórakoztatásról a kosdi Rozmaring hagyományőrző csoport, a nógrádi Búzavirág kórus és a Polaris együttes gondoskodott.
- Asszonyok, hallottátok, hogy az SZTK-ban összevonják a szemészetet és az ortopédiát!? - vezette fel egyik műsorszámukat a kosdiak szószólója.
Erre a többiek jajveszékelni, értetlenkedni kezdtek.
- De hát csak azért, hogy egyszerre tudják vizsgálni mindenkinek a nézését meg a járását - hevítette fel a kedélyeket a főszereplő.
Aztán a sláger dallamaira elkezdődött a tánc, amibe rögvest nagyon sokan bekapcsolódtak az asztalsorok mellől is.
A jó hangulatot az átmeneti heves eső sem hűtötte le, az idősek - esernyőket nyitva, esőkabátot öltve is - végig kitartottak, a bográcsgulyásos ebédet pedig már újra derűsebb ég alatt költhették el.

Feladó: Városháza