címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elõrelépés a fõtéri „pengefal” ügyében

Elõrelépés a fõtéri „pengefal” ügyében

Mint azt a váciak közül sokan láthatták, megerõsítést és részleges takarást kapott a Március 15. tér hosszú évek óta húzódó, igen problémás csúfsága, az Irgalmasrendi Kórház területéhez tartozó „pengefal”.
A barokk fõterünk negatív értelemben vett „látványosságáról” folytatott tárgyalásokat a nemrég megválasztott új váci városvezetés a tulajdonos képviselõjével. Ezen a várost képviselõ Matkovich Ilona egyértelmûsítette: minél gyorsabban és a lehetõ legmegnyugtatóbb módon rendezni szükséges a tarthatatlan helyzetet. Ennek érdekében a város minden rendelkezésére álló lehetõséggel élni kíván.
Jó hír, hogy a mostani állapotok változásában érdekelt az Irgalmasrend is, így kölcsönös szándék van arra, hogy mindkét félnek megfelelõ módon és a váci polgárok érdekeit is figyelembe vevõ funkcióval hasznosuljon a falak mögötti terület. Az Irgalmasrendi kórházban ezután is folytatódik a betegápolás, viszont a beépítetlen területen a tulajdonos a város bevonásával igyekszik minél hamarabb olyan fejlesztéseket elindítani, amely nem csupán a riasztó állapotokat szüntetné meg, hanem a patinás térhez illõ épületekkel és új funkciókkal szolgálná a váciakat és a környéken élõket.
A tárgyalások végén a felek megállapodtak abban, hogy a probléma megoldására megbízást kapó, irgalmasrendi vezetõ, Tari Zsolt úr rövid idõn belül célirányos javaslattal jelentkezik, és újabb egyeztetések történnek majd a terület jövõjével kapcsolatban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok