címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Nem emelkednek a váci lakosság helyi adóterhei

Nem emelkednek a váci lakosság helyi adóterhei

Szakítva az elõzõ fideszes gazdasági gyakorlattal, a mai képviselõ-testületi ülésen kiderült: az új váci önkormányzat – a megörökölt nehéz anyagi helyzet ellenére – nem emel olyan közterheket, melyek a váci lakosságra is vonatkoznak.
Mint a 2020-as költségvetési koncepció, illetve a helyi adók felülvizsgálatáról szóló vitában elhangzott: a korábbról meglévõ adósságok és az elõzõ városvezetés által évekre meghatározó kötelezettségvállalások dacára úgy kívánják kialakítani a bevételi forrásokat, hogy az a rendkívüli állami támogatástól függetlenül, a váci polgárok zsebét nem megterhelve biztosítsa a fenntartható fejlõdést és a magasabb színvonalú városüzemeltetést.
A településkép védelmében viszont ezentúl adóköteles lesz a vállalkozások által fenntartott reklámfelület, a belterületi beépítetlen területek csökkentése érdekében bevezetik a magánszemélyeket nem érintõ telekadót és az inflációkövetõ módon emelkedik majd – a lakosságot szintén nem érintõ – építményadó.
Minden, váci polgárt közvetlenül érintõ helyi adó szinten marad, így változatlan lesz a korábbi városvezetés által duplájára emelt kommunális adó is. A vállalkozások pedig továbbra is az eddigi iparûzési adómértéket kötelesek befizetni.

Feladó: Városháza

EU pályázatok