Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2020. február 18., kedd]

Útjavítás és fametszés az Ady sétányon - lezárással

Tájékoztatjuk az érintett lakosságot és az arra közlekedőket, hogy az Ady Endre sétány február 18. (kedd) 20 órától várhatóan február 21. (péntek) délig a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül.

Mint azt Inotay Gergely, a városrész önkormányzati képviselője, alpolgármester elmondta: erre halaszthatatlan munkák biztonságos és gyors elvégzése érdekében kerül sor. A Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai elvégzik a fakoronák metszését, kitisztítják a csapadékvíz csatornákat, útszegélyezési és kátyúzási javításokat végeznek. Így kérik, hogy a parkoló gépjárműveket kedd estig a területről a tulajdonosok vigyék el, valamint fokozott figyelmet kérnek az arra haladó gyalogosoktól.

Az alpolgármester hozzátette, olyan munkák is sorra kerülnek, melyeket már évekkel ezelőtt el kellett volna végezni.

Feladó: Városháza

Sport [2020. február 18., kedd]

Vízilabda – Pótlás, váratlan váci vereségekkel

A még novemberről elhalasztott dupla fordulóban meglepetésre pont nélkül maradtak a váci pólósok az OB II-s pontvadászat szombati meccsnapján.

A Közép-csoport alapszakaszának 5. fordulóját még november elején kellett volna lejátszani a váci medencében, ám az első mérkőzés után a továbbiakat elhalasztották. Így a Váci VSE két összecsapását is. Február 15-én került sor a pótlásra az óbudaiak uszodájában. Ami nem hozott szerencsét a mieinknek.

Előbb az Erzsébeti SMTK ellen vesztettek a váciak úgy, hogy szinte végig a mieinknél volt az előny. Még az utolsó perc elején is 7-7-re állt a találkozó, ám a győztes gólt a rivális szerezte. Góljaink szerzői közül ketten dupláztak: Paupa Bálint és Papp Zsombor talált kétszer a hálóba.

A nap másik váci érdekeltségű összecsapása sima váci vereséget hozott. A MAFC-BME ellen csak az első negyedet sikerült döntetlenre hoznunk, a továbbiakat az ellenfél nyerte és 10-6-os sikert könyvelhetett el. Ezen a mérkőzésen csak Pálfai Álmos talált be egynél több alkalommal.

E hét szombatján következik az alapszakasz záró köre. A Vác a listavezető mellett a 3. helyről döntő csatában is vízbe száll majd.

Feladó: Városháza

Közlemények [2020. február 17., hétfő]

Ideiglenes vasúti menetrend módosulások

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2020. február 23-án, március 1-jén és március 8-án a Budapest-Nyugatiban végzett felsővezeték karbantartási munkák miatt a 70. sz. Budapest – Szob vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok (2320. és a 2330. sz.) módosított menetrend szerint közlekednek.

A vonatok Budapest-Nyugatiból alap menetrend szerint 1:52 órakor és 2:52 órakor indulnak.
Rákospalota-Újpest állomáson másik szerelvénybe kell átszállni!
A vonatok Rákospalota-Újpest – Szob között az alap menetrendhez képest 5 perccel később közlekednek. Rákospalota-Újpestről 2:09 órakor és 3:09 órakor indulnak.

Továbbá: a 2020. március 07-től 2020. március 08-ig Rákospalota-Újpest – Dunakeszi állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 70. sz. Budapest – Szob vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Közforgalmú menetrendben meghirdetett menetrendhez képest egyes EuroCity vonatok eltérő megállási renddel közlekednek.

A 2337 sz. G70, és a 2414, 2416, 2454, 2456, 2433, 2435, 2475, 2477 sz. S70 viszonylat jelzésű vonatok nem közlekednek.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Sport [2020. február 17., hétfő]

Sakk – Dupla annyi vendégpont, mint váci

Nem hozott sok sikerélményt a csoportjában továbbra is sereghajtó váci hadvezérek számára az NB II-es sakkcsapat bajnokság újabb fordulója: Váci SC – Sárkány DSE 4:8.

A dobogós helyekért küzdő fővárosi ellenfél elsősorban az alacsonyabb sorszámú táblákon szerezte meg a győzelmekért járó pontokat: a hátsó három táblán egyaránt a vendégek vitték sikerre a bábukat. A mieink közül hatan is döntetlenre adták partijukat, csupán Slezák Róbert győzte le riválisát.

A sorozatból még három forduló van hátra. Most háromhetes szünet következik. A hét csapattalálkozón 28 pontot gyűjtő (tehát meccsenként átlagban a mostanival megegyező eredménnyel záró) váciak március 8-án a középmezőnyhöz tartozó, budapesti Városháza Akadémia sakkozóihoz látogatnak.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. február 17., hétfő]

Elhunyt dr. Csécs Ilona főorvos

A Jávorszky Ödön Kórház mély megrendüléssel értesít mindenkit, aki ismerte, szerette és tisztelte, hogy dr. Csécs Ilona onkológus főorvos életének 66. évében február 13-án elhunyt.

Az elmúlt 28 esztendőben a térség klinikai onkológusaként dolgozó főorvos asszonyt a hivatásgyakorláson túlmutató önzetlen segítő munkájáért Vác városa 2013-ban egyéni Pro Urbe-díjjal tüntette ki.

Emléke előtt szeretettel és tisztelettel adózunk.

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2020. február 17., hétfő]

Vácott született váci lakosok

Tarsoly Balázs Sándor és Pénzes Réka gyermeke: Ármin
Néveri Péter és Oroszki Szilvia gyermeke: Zente

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2020. február 17., hétfő]

Házasságot kötött váciak

Mirkó Zoltán és Mangosz Barbara
Csámpai Dezső és Rusznák Edina
Lengyel Tamás és Kiss Rita Réka
Baksza András és Dervarics Viktória
Vigvári Tamás és Briglovics Imola Noémi
Gál Ferenc és Bulyáki Katalin

Feladó: Városháza

Zrinyi Károly /1932/
Eck Attila /1966/
Bakaja László /1931/
Mák István /1938/
Szilveszter Gábor /1949/
Dávid Kálmánné sz. Balog Teréz /1928/
Gulyás Sándorné sz. Vincze Anna /1934/
Bagi László /1955/

Feladó: Városháza

Sport [2020. február 16., vasárnap]

Labdarúgás - Fikarcnyi esély sem volt

Ezúttal is kiadós utazás után szenvedett vereséget „hazai” környezetben egyelőre még másodosztályú focicsapatunk. A Balmazújvárosban lejátszott bajnokin: Vác FC – Soroksár 0-2 (0-1).

Rögtön a meccs elején kapusunk és a védelem összehozott egy gólt az ellenfélnek, így két perc után máris hátrányba került csapatunk, 0-1. A bekapott góltól percekig nem tért magához csapatunk, szerencsére kimaradtak a soroksári lehetőségek. Majd egyre többet birtokolták a váciak a labdát, ám kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek támadásaink. Ellenben a vendég kontrákban folyamatosan benne volt az újabb gól lehetősége. Szerencsére a szünetig benn is maradt, így lehetett reménykedni, hogy a folytatásban esetleg ki tudnak egyenlíteni a mieink.

Ám a térfélcsere után sem változott a játék képe, szinte csak a váci kapu előtt adódott gólszerzési esély. Ezek egyikéből a 60. percben megduplázta előnyét a Soroksár, 0-2. A hátralévő időben sem a vendégek fölénye, sem az eredmény nem változott. Mindkét csapat kihasználta minden cserelehetőségét és időnként nem sok hiányzott a harmadik soroksári találathoz.

Összességében a középmezőnyhöz tartozó ellenfél magabiztosan győzte le a továbbra is igen szerény teljesítményt felvonultató váciakat. Csapatunknak 23 lejátszott mérkőzés után 8 megszerzett pontja van és teljesen leszakadva foglalja el a tabella utolsó helyét.

A sorrendben negyedik találkozóján is gólképtelen váci gárda legközelebb – kivételesen a „hazai” bajnokiknál messzebbre – Békéscsabára utazik, hogy február 23-án, vasárnap 14 órától megpróbálja bevenni az ellenfél hálóját és esetleg növelni tudja pontjai számát.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. február 16., vasárnap]

Összefogás a tiszta Naszályért

A környék önkormányzati képviselője, Rozmaring Sándor kezdeményezésére, igen sikeres takarítási akción vannak túl a városunk északi részében élők.

A váci önkormányzat határozott célja, hogy a város területén – legyen az akár külterület is –, minél kevesebb illegálisan lerakott hulladék károsítsa a környezetet és rontsa a közelben élők életminőségét. A már megkezdett akciókat folytatva, február 15-én, szombaton délelőtt sokan csatlakoztak a szemétszedési munkákhoz.

Több, mint száz, rendre, tisztaságra vágyó váci polgár a volt deákvári laktanya Gombási úti bejáratánál és a Naszály dűlőin találkozott, hogy aztán kisebb-nagyobb csoportokban gyűjtse és elszállításra előkészítse a nagy mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékot. A munkához szükséges eszközöket a szervezők biztosították, így több tonna szeméttől szabadították meg a laktanya melletti területet, a Sejcei út mellett húzódó vizes árkokat és a hegyi dűlőket.

A főszervező képviselő hasznosnak és sikeresnek ítélte az elvégzett munkát. Rozmaring Sándor elmondta azt is, hogy további területek is megtisztításra várnak, így folytatódnak a szombatihoz hasonló akciók. A hétvégi munkálatokban résztvevő Naszály-hegyen élőknek és a takarításhoz a város más részeiről csatlakozóknak ezúton is köszönetét fejezi ki. Reméli, hogy az önkormányzat a következő munkálatoknál is számíthat a lelkes és rendszerető váci emberek segítségére.

***

A Rozmaring Sándor és Tótváradi-Nagy Bence képviselők, valamint a Papp János irányításával működő, Naszály Civil Összefogás felhívására szorgalmasan dolgozók sikeres akcióját nem várt esemény is kísérte. Ugyanis egy olyan területen, ahol már befejezték a munkát, megjelent egy gépkocsi, melyről tíz tömött zsák építési törmeléket kívánt a gazdája lepakolni. Azonban, a közelben lakók bejelentésére, az illetékesek megakadályozták ebben és eljárást indítottak a környezetet ily módon szennyezni akaró szemét-gazda ellen.

Az illegális hulladéklerakást a váci Közterület-felügyelethez történő bejelentéssel is csökkenteni lehet. Éjjel-nappal hívhatók a 30 729-2154-es telefonszámon.

Feladó: Városháza