címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Helyreigazítás sorozat: a hirtv.hu cáfolja majd valótlan állítását

Helyreigazítás sorozat: a hirtv.hu cáfolja majd valótlan állítását

Sorozatosan kénytelenek a kormányközeli sajtótermékek bíróság általi ítélet miatt helyreigazítani a városunkat támadó hazug állításukat. Most a hírtv.hu-nak kell nyitóoldalán cáfolni egy álhírt.

A Fõvárosi Törvényszék mai ítéletében kimondta: a jogerõre emelkedést követõ 15 napon belül a következõt kell a www.hirtv.hu portál elsõ oldalán megjelentetni:
„Helyreigazítás a váci polgármesterrel kapcsolatos valótlan tényállítások miatt”
„A hirtv.hu »Felmondtak a színészek a polgármester zsarolása miatt« címû, 2020. március 5-én megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Váci Dunakanyar Színház színészei felmondtak a polgármester zsarolása miatt. A valóság az, hogy az új ügyvezetõ munkába állása óta egyetlen munkaviszonyban álló színmûvész sem mondott fel, egyetlen színész sem kérte esetleges megbízási szerzõdése felbontását és egyetlen színész sem tett bármilyen együttmûködést megszakítani kívánó nyilatkozatot sem.”


Ebben a perben is kimondta a bíróság, hogy a valóságtól eltérõ tartalommal közöltek írást a váci színházban lezajlott eseményrõl. Emlékezetes, hogy korábban – cikkében a Vác Online-ra hivatkozva – a gondola.hu állított valótlant, majd, a pert megelõzendõ, közölt helyreigazítást.
Miszerint „A valóság az, hogy az új ügyvezetõ munkába állása óta egyetlen munkaviszonyban álló színmûvész sem mondott fel, egyetlen színész sem kérte esetleges megbízási szerzõdése felmondását és egyetlen színész sem tett bármilyen együttmûködést megszakítani kívánó nyilatkozatot sem.”

Feladó: Városháza

EU pályázatok