címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Gazdag nyári kulturális kínálat városunkban

Gazdag nyári kulturális kínálat városunkban

A koronavírus-járvány miatt az esztendõ eddigi részében sajnálatos módon igen sok, nívósnak ígérkezõ, nagy érdeklõdéssel várt kulturális esemény maradt el Vácon is. A Tavaszi Fesztivál és a Váci Világi Vigalom hiánya pótolhatatlan veszteség, akkor is, ha az elõbbi több rendezvényét õsszel pótolhatják. A járvány enyhülésével ugyanakkor immár lehetõség van – természetesen az egészségügyi elõírások betartásával – arra, hogy a nyár folyamán rendezvények sorozatával várják a szervezõk az érdeklõdõket.

Már az elmúlt hétvégén is több színvonalas elõadás zajlott különbözõ belvárosi helyszíneken, melyhez hasonló gazdag kínálat jellemzi majd a következõ hétvégéket is. Június 26-án a fõtéren este héttõl a Cseh Tamás Projekt, másnap ugyanott 17 órától a Moto Magamura, egy órára rá a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar elõadását élvezhetjük. Az utóbbi produkció este héttõl a Zenepavilonnál is meghallgatható, majd vasárnap 17.45-tõl a Regõczi kápolnában templomi koncertet ad a zenekar, mely a tervek szerint a következõ hétvégén (4-én szombaton) 17 órakor a Sas utcában, 18 órakor a Fõtéren, 19 órától pedig ismét a Zenepavilonnál lép fel.

Július 4-tõl 11-ig zajlik majd a hagyományos Régi Zenei Napok, melynek pontos programját késõbb ismertetik a szervezõk.
Hagyományteremtõ rendezvényként mutatkozik viszont be majd a „Vác a tiéd” program, mely július 12-én, vasárnap a pár éven belül Vácra költözõ családokat invitálja egy kis ismerkedésre. Ezen a napon a Városháza nyitva áll számukra 10 és 16 óra között, amikor az ismertetõk mellett a gyermekeket bábelõadás, a felnõtteket pedig társasvetélkedõ várja.

Július 17-tõl három napon át tart majd a Váci Nyár programkínálata. A helyszín jellemzõen a Városháza udvara lesz, ahol két (kivételesen belépõdíjas – jegyek vásárolhatók az ismert pénztárakban) színházi produkcióra várják a közönséget. Pénteken este Tompos Kátyával és Adorjáni Bálinttal tekinthetõ meg a Varsói melódia, majd másnap Fullajtár Andrea Marlene Dietrich estjét élvezheti a közönség. A további elõadások ingyenesek, ezek közül például szombaton hangszerismertetõ gyermekkoncertet szervez a Vác Civitas Zenekar, de lesznek kézmûves foglalkozások, vasárnap reggel pedig a Sárkányölõ Sebestyén címû színházi elõadást láthatják a gyermekek.

Több Söndörgõ koncert is idõpontegyeztetés alatt van, ezek pontos helyszínérõl és dátumáról, valamint a Váci Nyár programjainak kezdési idõpontjairól a szervezõk késõbb természetesen tájékoztatják az érdeklõdõket.

A programok rendezõi és fellépõ elõadói nagy szeretettel várják a közönséget.

Feladó: Városháza

EU pályázatok