címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Három szakbizottsági és egy rendkívüli testületi ülés

Három szakbizottsági és egy rendkívüli testületi ülés

A veszélyhelyzet miatti több hónapos szünet után júliusban már ismét a korábban megszokott formában ülésezik Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete. Az elõkészítõ szakbizottsági tanácskozások e hét elsõ három napján zajlottak le, valamint hétfõn sor került egy rendkívüli testületi ülésre is. Ezekrõl számolunk be az alábbiakban idõrendi sorrendben.

Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság (GVB)
Hétfõn több, mint egy tucat tárgykörben hozta meg döntéseit a GVB. Ezek egy részében javaslatot fogalmazott meg a képviselõ-testület számára, míg jelentõs számú ingatlanügyben átruházott hatáskörben önálló döntéseket hozott. Tudomásul vették a bizottsági tagok a Közterület-Felügyelet helyszíni bírságolással kapcsolatos, illetve a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. elsõ félévi munkájára vonatkozó tájékoztatóját. A Közlekedési Munkacsoport mellett újabb szakcsoport alakul meg: a Környezetvédelmi Munkacsoport tagjai szintén díjazás nélkül segítik majd az önkormányzat döntéshozatalát. A bizottság közterületi parkolók építésével értett egyet: kettõ a Luxemburg utcában, három pedig a Szent Miklós téren fog épülni. Döntésük értelmében Kisvácon, a Foktövi utcában 3,5 tonnás korlátozó tábla kerül majd ki. Az ingatlan ügyekben pályázatot írtak ki az Eszterházy utcai, városháza alatt található volt étterem helyiségének bérletére.

Rendkívüli testületi ülés
Ugyancsak hétfõn egy munkaterven kívüli testületi ülésre is sor került. A két napirendi téma sürgõsségét határidõk szabták meg. Elsõként a másnapi Centroszet Kft. taggyûlésével kapcsolatban fogadott el állásfoglalást a testület – Inotay Gergely alpolgármestert delegálva a társaság taggyûlésére –, majd úgy döntött, hogy a város indul egy, a belterületi utak felújítását célzó pályázaton. A megjelölt célok: a Budapesti fõút, a Jávorszky sétány és a Zöldfa utca egy-egy szakaszának rendbetétele.

Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság (PÜB)
A kedden megtartott tanácskozásán a PÜB elfogadta a Váci Városfejlesztõ Kft. májusban elvégzett munkáiról szóló beszámolót, majd megvitatta az aktuális likviditási jelentést és a költségvetés újabb módosításáról szóló elõterjesztést. Döntés született arról, hogy a váci sportcsarnokot testnevelési órákra is használó két középiskola (a Madách és a Bernáth) kedvezményes áron veheti igénybe a létesítmény küzdõterét a tanórák idejére. Végül javasolta a képviselõ-testületnek, hogy egy védõnõi körzettel bõvítsék a gyermekvédelmi hálózatot.

Emberi Kapcsolatok Bizottsága (EKB)
A sort szerdán délután az EKB ülése zárta. Ennek elsõ részében a város mûvelõdési intézményeirõl szóló elõterjesztéseket tárgyalta a tagság. Megismerték az Alsóvárosi Óvoda intézményvezetõi pályázatára jelentkezõ jelölt elképzeléseit, kialakították a színház igazgatói pályázatának javasolt tartalmát és véleményt mondtak a levéltár alapító okiratának módosítási tervérõl. Szóba került a következõ nevelési évre érvényes óvodai csoportlétszámok ügye, valamint megtárgyaltak egy fogorvosi szerzõdés kapcsán tett szándéknyilatkozat. Ez a bizottság több napirendi pontban is – személyiségi jogi elõírások miatt – zárt ülést is tartott, melyben a lakásügyeken túl a városi kitüntetésekre érkezett javaslatokat is véleményezték.

Mind a rendkívüli testületi ülésen, mind a szakbizottsági tanácskozásokat az adott grémium tagsága teljes létszámban vett részt.

Feladó: Városháza

EU pályázatok